2024. május 16. - Mózes, Botond

Új tűzoltólaktanyát adtak át

A Mol hat üzemegységének veszélyelhárítását biztosítják a FER Tűzoltóság és Szolgáltató Kft. (FER Kft.) új laktanyájából, amelyet szerdán adtak át a cég algyői ipartelepén - tájékoztatta Cseh Béla, a Mol egészségvédelmi, biztonságtechnikai és környezetvédelmi igazgatóságának vezetője az MTI-vel.
2009. december 16. szerda 16:32 - HírExtra
Halmos Péter, a 250 millió forintos költséggel kialakított algyői létesítmény parancsnoka elmondta, a laktanya 21 főfoglalkozású és 24 nem főfoglalkozású létesítményi tűzoltónak nyújt korszerű munkakörülményeket.

A laktanyában egy bevetés-irányító autó és két nagyteljesítményű, gyorsbeavatkozó ipari tűzoltógépjármű áll készenlétben. A tűzoltóautókat olyan korszerű hab-víz- és porágyúkkal szerelték föl, melyeket szükség esetén távirányítással a fülkékből vagy akár száz méteres távolságból is lehet vezérelni - mondta a parancsnok.

Huszár Tibor ezredes, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője elmondta, hogy a kft.-vel kötött együttműködés értelmében a nagyobb káresemények vagy veszélyes anyagok szállítása során bekövetkezett balesetek esetén az algyői egység segítséget nyújt a megye tűzoltóinak.

Az igazgatóság állománya a kiképzések során használhatja a FER Kft. százhalombattai gyakorlópályáját - tette hozzá az ezredes.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását