2024. május 12. - Pongrác

Az MDF válaszra vár

Az MDF felszólítja a Fideszt, azon belül Demeter Ervint és Kövér Lászlót, hogy adjon választ arra, mit tartalmazott az a sajtóinformációk szerint kétszáz sms és telefon, amely a párt politikusai és az UD Zrt. alkalmazottai között folyt az elmúlt egy évben
2008. szeptember 25. csütörtök 11:00 - Hírextra
Az ellenzéki pártelnök arra is választ vár, adtak-e a Fidesz politikusai megbízásokat az UD Vagyonvédelmi Zrt.-nek és ha igen, akkor milyet.

Honnan tudott Demeter Ervin egy nappal korábban arról, hogy az MDF ellen adatgyűjtést végeztek egyes üzleti körök? - szerepel az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Az MDF álláspontja szerint a Fidesznek választ kell adnia ezekre a kérdésekre, "különben a magyar demokrácia történetében példátlan váddal kell szembenéznie: illegális titkosszolgálatot működtetett annak érdekében, hogy politikai ellenfeleit törvénytelen eszközökkel megfigyelje".
Dávid Ibolya úgy látja, hogy a magyar választók joggal várnak választ ezekre a kérdésekre a Fidesztől, "hiszen a párt egyszer már bizonyítottan alkalmazott törvénytelen eszközöket információszerzésre, amikor a 2006-os választási kampányban feltörték az egyik konkurens párt kampánycégének szerverét, és onnan adatokat loptak".

A demokrata fórum felszólítja a Fideszt, járuljon hozzá ahhoz, hogy a nyomozóhatóságok nyilvánosságra hozhassák azt a kétszáz sms-t és telefonbeszélgetést, amely a párt és a gyanúba került cég között folyt.

Dávid Ibolya kiemelte: az MDF helytelennek tartja, hogy az ügy politikai fegyverré vált és visszautasítja, hogy az MDF elleni lehallgatásokat és megfigyeléseket a kormányoldal eszközként használja fel. Ezért kezdeményezi, hogy a titokminiszter még ezen a héten kapjon felhatalmazást minden olyan információ és hangfelvétel nyilvánosságra hozására, ami a nyomozóhatóságok birtokába került és érintettjei politikai szereplők.

A hvg.hu szerdán közzétett információi szerint az adatgyűjtési üggyel kapcsolatba hozott UD Zrt. vezetői több mint kétszázszor telefonáltak, illetve sms-eztek olyan készülékek használóival, amelyek előfizetője a Fidesz.

A portál szerint a pártszékházba, valamint a párthoz kötődő Polgárok Házába bejáratosak láthatták, hogy Horváth József, a cég vezetője személyesen is megfordult ott. A hvg.hu szerint a Nemzetbiztonsági Hivatal feljelentette a vállalat egyik informatikusát, valamint az UD Vagyonkezelő Zrt. egyik felügyelőbizottsági tagját.

Az internetes lap a Nemzetbiztonsági Hivatalra hivatkozva azt írta, hogy rendőröket próbáltak beszervezni az adatgyűjtésbe, nekik "főképp lehallgatások, telefonos híváslisták beszerzésében szántak szerepet".

A polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter a parlament nemzetbiztonsági bizottságának keddi zárt ülése után már utalt az UD Zrt. és a Fidesz közötti kapcsolatra.
Szilvásy György közölte: Demeter Ervin és Kövér László volt titokminiszter rendszeres kapcsolatban állt az "árnyék-titkosszolgálattal". Szilvásy polipszerűen működő hálózatként jellemezte az adatgyűjtőket, akik szerinte képesek voltak beépülni különböző szervezetekbe, ahonnan magán-, üzleti és állami titkokat tudtak megszerezni.


Demeter Ervin reagálásában azt mondta, a titkosszolgálati miniszter az adatgyűjtési ügyben kreált "szappanoperával" a Fideszt akarja a célkeresztbe állítani.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását