2024. május 8. - Mihály

Kóka nem akar kormányváltást

Kóka János nem számít előrehozott választásokra, azonban a kisebbségi kormányzást kockázatosnak tartja. Erről az SZDSZ elnöke csütörtökön a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában beszélt.
2008. április 3. csütörtök 09:16 - Hírextra
"Nem számítok előrehozott választásokra, és egyáltalán nincs olyan célunk, hogy Orbán Viktor kezébe adjuk a kormányrudat, az nagyon rossz lenne Magyarországnak" - fogalmazott a liberális politikus.
Hozzátette: kockázatosnak tartja a kisebbségi kormányzást. "Szerintem nagyon kockázatos lépés volt Gyurcsány Ferenc részéről, hogy szombaton lényegében felmondta a koalíciós megállapodást" - jelentette ki.

Kóka János szerint azt a megállapodást mondta fel Gyurcsány Ferenc, ami alapján a koalíciót kötött a két párt.

A liberális politikus ugyanakkor közölte: a kialakult helyzetért nem vádolja Gyurcsány Ferencet. "Valószínűleg ez nem az ő személyes képességeinek a hiánya, nem az ő tudásának a hiánya, hanem valami miatt azok a korlátok, amik felépültek körülötte, ma lényegében nullára csökkentették Gyurcsány Ferenc mozgásterét" - fogalmazott.

Kóka János kiemelte: az SZDSZ utóbbi tíz évének legnagyobb és legnehezebb döntését hozta meg, amikor úgy döntött, hogy kilép a koalícióból.

Hozzátette: az SZDSZ a koalícióból való kilépés tekintetében teljesen egységes, mind a négy volt elnök, ő mint jelenlegi elnök, valamennyi ügyvivő, és valamennyi frakciótag ezen az állásponton van.
"A szabad demokraták nem tudnak mást mondani, minthogy nagy baj van, végig kell csinálni a reformokat, mert különben tényleg megyünk a levesbe, és teljesen feleslegesen csináltuk végig ezt a két évet, amiben tényleg nagyon nagy árat fizetett az ország" - mondta a pártelnök.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását