2024. május 2. - Zsigmond

Két pályázat az igazgatói posztra

Két pályázat érkezett a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatói posztjára kiírt pályázatra; Znamenák István színész-rendező, a teátrum jelenlegi direktora és Schwajda György író-dramaturg-rendező pályamunkáját szerdán kapták meg a városházán - közölte c
2008. április 3. csütörtök 13:05 - Hírextra
Stickel Péter elmondta: a benyújtott pályázatokat egy, a korábbinál nagyobb létszámú szakértői bizottság értékeli, amelynek tagja lesz Giber Vilmos, a közgyűlés Oktatási Tudományos és Kulturális Bizottságának tanácsnoka, Kovács Zsolt, a Csiky Gergely Színház Közalkalmazotti Tanácsának elnöke, Tóth Géza, a Színházi Dolgozók Szakszervezete Csiky Gergely Színház Alapszervezetének elnöke, Verebes István színész-rendező, Vidnyánszky Attila, a debreceni Csokonai Színház művészeti vezetője, Bodollay Géza, a kecskeméti Katona József Színház igazgatója, Iglódi István, a Pesti Magyar Színház igazgatója, valamint Törőcsik Mari színművész.
A bizottság még egy, a polgármester által javasolt taggal kibővül, személyéről napokon belül, rendkívüli testületi ülésen dönt a közgyűlés - mondta Stickel Péter, hozzátéve, hogy az öt évre szóló igazgatói kinevezésről április 24-én döntenek a képviselők.

Mint arról az MTI korábban beszámolt, a Nemzeti Színház Zrt. elnök-vezérigazgatói posztját elsőként betöltő Schwajda Györgyöt, Kaposvár polgármestere, Szita Károly (Fidesz) kérte fel pályázatának benyújtására február 28-án, a pályázatot kiíró közgyűlési ülésen.

Akkor a színházat fenntartó önkormányzat vezetője azt mondta: "Kaposvárnak a legjobb jár, ezért kértem fel az új Nemzeti Színház első igazgatóját, hogy nyújtsa be a pályázatát".

A távirati iroda értesülése szerint Schwajda György - pályázatának beadása előtt - többször egyeztetett a színház jelenlegi igazgatójával, akivel közölte: lényegi változtatást nem tervez.

Znamenák István 2007-es kinevezésekor 16 éve volt tagja a kaposvári társulatnak. Őt a tavaly kiírt pályázat második fordulójában a korábbi - 3 évre szóló - kiírást megváltoztatva, egy évre választotta meg igazgatónak a közgyűlés a szegedi Nemzeti Színház volt igazgatója, Korognai Károly ellenében. Megbízása ez év június 30-ig szól.

Znamenák István már közvetlenül megválasztását követően bejelentette: nem rövid távra szólóan tervezett, bízik a folytatásban, s egy év múlva ismét megpályázza az igazgatói posztot.

A Csiky Gergely Színház következő igazgatójának megbízása a közgyűlés által elfogadott javaslat szerint 2008. július 1-től 2013 június 30-ig szól majd.

Az MTI csütörtökön délelőtt a két pályázó egyikét sem tudta elérni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását