2024. május 6. - Ivett, Frida

13 milliárdos kórházfejlesztési terv

Közel 13 milliárd forint értékű fejlesztést tervez az Európai Unió pályázati támogatásával a nyíregyházi és a fehérgyarmati kórház, valamint a nagykállói pszichiátria - a beruházási projekteket az intézményfenntartó Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormány
2008. április 3. csütörtök 13:01 - Hírextra
Seszták Oszkár (Fidesz) közgyűlési elnök tájékoztatása szerint a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórház 12 milliárd, a fehérgyarmati Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő 550 millió, míg a nagykállói Pszichiátriai Szakkórház 200 millió forint összegű beruházás támogatására nyújthat be pályázatot, amit a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség is támogat az első fordulós döntése alapján.

A nyíregyházi és a fehérgyarmati fejlesztést a pályázati kiírás szerint az unió 90-90 százalék, míg a nagykállóit 85 százalék arányban támogatja, a 10-10, illetve 15 százalék önrészt a megyei önkormányzat biztosítja a gyógyintézeteknek.

A súlyponti intézményi ranggal bíró Jósa András Oktató Kórház az infrastruktúra korszerűsítését tervezi, úgynevezett egészségpólust alakít ki, az eddigi két telephelyét összevonja, s modernizálja a bel- és gyermekgyógyászati, illetve a onkoradiológiai betegellátást. Emellett fejleszti a sürgősségi ellátást is, új épületben biztosítja majd a gyermek és felnőtt betegek azonnali orvosi kezelését, a szükséges diagnosztikai és az informatikai háttérrel együtt.

A szintén súlyponti intézményként működő Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő ugyancsak a sürgősségi betegellátási részlegét fejleszti, diagnosztikai műszerparkját is megújítva.

A pszichiátriai szakkórházban Európa első mentálhigiénés távdiagnosztikai rendszerét hozzák létre és működtetik majd, segítve a háziorvosok gyógyító feladatainak ellátását.

A szabolcsi kórházak fejlesztésére 1994-től máig, több mintegy 8 milliárd forintot költöttek, s az újabb 12 milliárdot meghaladó beruházással az orvosok szerint adottak lesznek a feltételek a lakosság jelenlegi rossz egészségügyi mutatóinak megváltoztatásához.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását