2024. április 19. - Emma

Akarom, eldöntöm, valóra válik

A szerencse sokszor túlértékelt fogalom, rajtunk múlik életünk alakulása! Bárcsak ilyen könnyen menne! Gondoljuk a cím hallatán, pedig leegyszerűsítve a kívánságok valóban ezen az útvonalon lépnek át gondolatainkból a való életbe. Persze válaszolhatjuk az
2008. augusztus 27. szerda 10:45 - Hírextra
Ebben is lehet igazság, de annyi biztos, hogy saját életünkre mi vagyunk a legnagyobb hatással, a szabad akarat és a tettek mindennél többet jelentenek döntéseinkben.

Gondolkodásmódunknak központi szerepe van abban, hogyan alakulnak mindennapjaink, elérjük-e céljainkat, megtaláljuk-e a nekünk való utat. Az adottságaink szinte nem is számítanak, ha pontosan tudjuk, mire vagyunk képesek és mit akarunk kihozni abból, ami megadatott. Hogyan váltsuk valóra kívánságainkat? Mielőtt belevetnénk magunkat a téma sűrűjébe, fordítsunk figyelmet az alapozásra, házat sem lehet építeni pontosan kiásott alap nélkül!

A valóra váltás lépései

Semmilyen szél nem jó annak a hajósnak, aki nem tudja, merre tart! Ezt a mondást jobban el sem találhatták volna. Ha fogalmunk sincs arról, mi tenne boldoggá minket, hiába pottyannak lehetőségek az ölünkbe, örökké elégedetlenek leszünk. Ezért az első és legfontosabb lépés, hogy végiggondoljuk, mit akarunk elérni, vágyainkat pontosan fogalmazzuk meg!

Még jobb, ha céljainkat leírjuk és ott helyezzük el a lakásban vagy a munkahelyen, ahol rendszeresen megpillantjuk. Minél többször olvassuk el, annál jobban rögzül az agyunkban. Ha pedig ki is mondjuk, erősítjük magunkban az elhatározást, hogy megdolgozzunk érte. A szavaknak nagy súlya van, rezgések kísérik őket, melyek kellemes vagy kellemetlen érzéseket vonzanak. Ezért arra kell törekedni, hogy kimondott szavaink pozitívak legyenek. Ne arra koncentráljunk, amit nem akarunk, hanem arra, amit akarunk!

Ez a módszer még hatékonyabb, ha vágyaink teljesülésének határidőt is szabunk, bár ez nem minden életterületen alkalmazható. Szakmai vagy anyagi helyzetünkre vonatkozó céljainkra viszont tökéletes, ha dátumhoz kötjük a kívánság teljesülését. A „majd egyszer azt szeretném” kezdetű kijelentések soha nem fognak valóra válni. Ennek a hozzáállásnak legtöbbször az a gátja, hogy nem hisszük el magunkról, érdemesek vagyunk vágyaink beteljesülésére. Ezért az önmagunkba vetett hit, a saját személyünk iránt érzett tisztelet elengedhetetlen.

El kell űzni a kétségeket is! Hiszen amíg a fejünkben kavarognak azok a gondolatok, melyek szerint nem biztos, hogy sikerül elérnünk a célunkat, addig akadályozzuk a kívánságok beteljesülését. Minden ilyen gondolat negatív energiával párosul, minél több van belőle, annál jobban gyengíti a tettvágyat és a hitet. Ezért fordíts időt és energiát arra, hogy megtanuld elűzni kételkedő gondolataidat.

Sajnos a legtöbben ahhoz a gondolatmenethez szoktunk hozzá, mely búskomoran áll az eseményekhez. Ezt nem egyszerű leküzdeni, főleg, ha gyerekkorunk óta hallottuk és mi magunk is átvettük az „úgysem sikerülhet” szemléletet. Próbáljunk meg úgy felkelni reggel, hogy ez egy nagyszerű nap lesz, lássuk meg benne a lehetőségeket!

Ne arra koncentráljunk az utcán, hogy mi bosszant vagy mi hangol le, hanem arra, hogy mi dobja fel a hangulatunkat. A napsütés, a virágok vagy fák az út mentén, a zene, amit hallgathatunk... Lássuk meg a jót magunk körül és koncentráljunk a céljainkra, akkor is, ha nehézségek keresztezik utunkat. Ha kitartóak vagyunk, a sors megjutalmaz minket, éppen azzal, amire vágyunk. Mert pozitív gondolatainkkal bevonzzuk a szerencsés fordulatokat!

Fotó: Oláh Csaba
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását