2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Elkerülhetetlen a vizitdíj pótlása

A háziorvosok, a házi gyermekorvosok és a fogorvosok vizitdíj-bevételének kompenzációjára mindenképpen forrást kell találni, minden további finanszírozási átalakítás csak ezután következhet - jelentette ki a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke szerdai, buda
2008. április 2. szerda 15:17 - Hírextra

Az Egészségügyi Minisztériumban kedden tartott szakmai konzultáción Horváth Ágnes tárcavezető azonban azt mondta: nem óhajtják pótolni az Egészségbiztosítási Alapon kívülről a díjfizetés elmaradásából adódó bevételkiesést a praxisoknak. A házi gyermekorvosoktól pedig visszavonják az adott kompenzációt - közölte Éger István.

"Ez nem könyöradomány, hogy ezzel (a vizitdíj-bevétellel) azonos mértékű ellentételezést kérünk" - fogalmazott a kamarai elnök.

Hozzátette: az alapellátásban évek óta nem nőtt a finanszírozás, ami a működőképességet veszélyezteti, és minden további finanszírozási átalakítás csak ennek rendbetétele után következhet. Mint fogalmazott: "a távozóban lévő ügyvezető típusú egészségügyi miniszter magatartása szakmai körökben is közfelháborodást vált ki. Úgy viselkedett tegnap velünk szemben, mintha tegnapelőtt kinevezték volna és nem visszavonták volna a megbízását, ez ellen tiltakozunk".

Éger István közölte: a belpolitikai helyzettel nem akarnak visszaélni, azonban az alapellátásban kialakult problémákat jövő héten egy vidéki orvos kongresszuson fogják megbeszélni és döntenek az esetleges érdekérvényesítő lépésekről, amelyet az elnök a sajtó kérdéseire nem kívánt bővebben kifejteni.

Az alapellátásban dolgozó orvosok helyzetéről tájékoztatták Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt és Lendvai Ildikót, az MSZP frakcióvezetőjét is - tette hozzá Éger István.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását