2024. április 25. - Márk

Eltemették a vizitdíjautomatát

Egy vizitdíj automata makettjét temette el Ágh Péter és Koszorús László, fideszes országgyűlési képviselő, a Fidelitas ügyvezető alelnöke, illetve választmányi elnöke csütörtökön, Budapest XVI. kerületének egyik építési területén.
2008. március 20. csütörtök 12:49 - Hírextra
"Sokan ismerték, még többen nem szerették, de rossz emlékét megőrizzük" - fogalmazott Koszorús László, hozzátéve: jó mélyre temetik, hogy soha többé ne kerülhessen elő Magyarországon.
A politikus kitért arra, hogy a március 9-i népszavazáson több mint hárommillió ember mondott nemet a vizitdíjra, a kórházi napidíjjal és a tandíjjal egyetemben.

Mint mondta, sokszor hallotta a kormánytól, hogy 300 forintos szimbolikus hozzájárulásról van szó, de ebből arra következtet, hogy a kormányzat nem ismeri az emberek helyzetét. A megbetegedők mintegy 20 százaléka azért nem fordult orvoshoz, mert gondot okozott volna neki a vizitdíj kifizetése - jelentette ki a politikus.

Ágh Péter "kicsinyes, pitiáner bosszúállásnak" nevezte azt, hogy az általa sértődöttnek minősített kormány nem akarja visszapótolni a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörlése miatt kieső forrásokat, pedig látszik, hogy mindenre van pénz, amire a kormányzat akarja, elsősorban kommunikációra és luxusra.

Ebből a körből kiemelte, hogy 1,6 milliárd forintot költenek a még el sem indult kormányprogram népszerűsítésére, az egészségügyi tárca 750 milliót, a posta 600 milliót fordít kommunikációra, és 327 millió forintot költenek kormányzati luxusautókra.

Arról, hogy miért csak egy makettet temetnek, el Ágh Péter azt mondta: nem tudtak volna beszerezni egy több millió forint értékű automatát, amelyeken Kóka János szabad demokrata pártelnök egykori cége, a Medicom Kft. is keresett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását