2022. augusztus 12. - Klára

Egy tollvonással

Több mint másfél ezer kormányrendeletet, valamint csaknem ezer miniszteri rendeletet helyez a közeljövőben hatályon kívül a kormány - értesült a keddi Népszava.
2008. március 25. kedd 09:15 - Hírextra
Ezzel lezárul az idejétmúlt jogszabályok kirostálásának (szakszóval deregulációjának) mintegy hároméves folyamata, amely során a teljes magyar joganyagot, csaknem kilencezer különféle szintű jogszabályt, törvényt, kormányrendeletet, illetve miniszteri rendeletet vizsgáltak át, hogy kiderüljön, melyik avult el közülük - ismerteti a napilap.

A listán nemzetbiztonsággal kapcsolatos kormányrendeletek ugyanúgy megtalálhatóak, mint az Útravaló ösztöndíjprogrammal kapcsolatos technikai szabályok vagy a köztisztviselők adott évi illetményemelésével kapcsolatos előírások. A legtöbb, csaknem négyszáz rendelettől a gazdasági tárca szabadul meg, de törölnek mintegy háromszáz, egészségüggyel kapcsolatos tárcaszabályt is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását