2024. április 25. - Márk

A Fidesz szerint őszig nem lesz érdemi kormányzás

A Fidesz szerint akár szeptemberig-októberig nem várható érdemi kormányzás a koalíciós pártok marakodása miatt - mondta Navracsics Tibor, az ellenzéki párt frakcióvezetője szerdai sajtótájékoztatóján.
2008. április 2. szerda 12:36 - Hírextra

A fideszes politikus szerint a MSZP-SZDSZ koalíciója eddig is a "nagyotmondás és a semmittevés koalíciója volt", ugyanakkor a két párt mostani veszekedése, marakodása miatt az évből kilenc, akár tíz hónap is eltelhet úgy, hogy érdemi lépések a kormányzati politika terén nem történnek.

Mint mondta, április 30-ig a kormány sajátos helyzetben van, hiszen bármilyen intézkedést hoz, mindenki tudja, hogy május 1-jével ebben az összetételben és a mostani programmal megszűnik létezni. Ugyanakkor - folytatta - április 30-ával még nincs vége a "történetnek", hiszen meg kell várni az SZDSZ várhatóan június elején tartandó tisztújító küldöttgyűlését, mert a koalíciós együttműködést befolyásolhatja, hogy ki lesz a liberálisok elnöke.

Gyurcsány Ferenc pedig a szombati pártértekezleten beszélt arról, hogy az MSZP-nek érdemes két-három hónapra megállnia, és vitatkozni arról, milyen értékek mentén politizáljon - tette hozzá Navracsics Tibor, aki szerint ez pedig már belenyúlik a nyárba, ami azt jelenti, hogy az év első kilenc-tíz hónapját elpazarolták.

Navracsics Tibor az MTI kérdésére azt mondta: ha a kormány már nem képes kormányozni, akkor az ellenzéknek kell mindent megtennie annak érdekében, hogy az ország ügyei a lehetőségekhez képest rendben menjenek, ezért a Fidesz a következő hetekben törvényjavaslat, vagy módosítás formájában az Országgyűlés elé terjeszti Erős Magyarország programjának konkrét részeit. Hozzátette: túl nagy reményeik nincsenek, hiszen eddig a kormányoldal elenyésző számban támogatta a fideszes javaslatokat, de talán most el tudnak valamit érni.

Navracsics Tibor szerint a kormány már az elmúlt három hónapot is elpazarolta, hiszen az Országgyűlés eddig csak nyolc törvény fogadott el, és ezek közül hat nem eredeti előterjesztés volt. Az egészségbiztosítási törvényt azért kellett újra elfogadni mert a köztársasági elnök visszaküldte, a korábban elfogadott áfatörvényt a pontatlanságok miatt volt szükséges módosítani, emellett volt még két nemzetközi szerződés, illetve az egy-két forintosok kivonásáról szóló jogszabályok - sorolta Navracsics Tibor.

Marad a nagyotmondás, marad a semmittevés, és miközben az ország meglehetősen rossz állapotban van, az MSZP és az SZDSZ továbbra sem tesz semmit, egymással foglalkoznak, személyes ügyeken torzsalkodnak, kormányzati pozíciókon marakodnak - fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogy a Fidesz átadna-e bizottsági elnöki helyeket az SZDSZ-nek, ha liberálisok ellenzékben lesznek, a Fidesz frakcióvezetője azt mondta: "nem vagyok olyan biztos, hogy az SZDSZ ellenzékben lesz", meg kell várni április 30-át.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását