2024. május 19. - Ivó, Milán

A BKV nem bérel lakást Molnár Lászlónak

Valótlan állítás, hogy a BKV lakást bérel Molnár Lászlónak, akit korábban főtanácsadóként foglalkoztattak, majd távozott a cégtől - közölte az MTI-vel a BKV csütörtökön.
2009. augusztus 13. csütörtök 13:25 - HírExtra
Molnár László munkaviszonyának megszüntetése után a BKV Zrt. 2009. május 31-i hatállyal a bérleti szerződést felmondta - olvasható a közlekedési társaság közleményében.

A kommünikében a cég megerősítette, hogy Kocsis Istvánnak nem volt tudomása Szalainé Szilágyi Eleonóra volt humánpolitikai igazgató csaknem százmillió forintos végkielégítési ügyéről. "A 2009-ben, tehát egy évvel a kifizetés után készült teljességi nyilatkozat nem más, mint egy mérlegzárási technikai eszköz, amelyben a 100 millió forintról egyetlen szó sincs" - írták.

Közölték továbbá, hogy a 100 millió forintot 2008 márciusában fizette ki a BKV, öt hónappal Kocsis István érkezése előtt, a szeptemberi vezérigazgatói munkaköri átadás-átvételi dokumentum pedig nem tartalmazta ezt az információt, és a menedzsment erről nem tájékoztatta a vezérigazgatót.

Szalainé Szilágyi Eleonóra végkielégítési ügye akkor kapott nyilvánosságot, amikor a Magyar Nemzet arról írt: Szalainé 100 milliós végkielégítésének kifizetése után is a BKV-nál dolgozhatott - a BKV közlése szerint - havi 1,2 milliós fizetéssel. A humánpolitikai igazgató július 27-én közös megegyezéssel távozott a cégtől.

Az ügy miatt Kocsis István belső ellenőrzést indított, amely kiderítette: Szalainé saját magának utalta ki végkielégítését, holott a kifizetések kizárólag a felette munkáltatói jogkört gyakorló vezető, tehát a megbízott vezérigazgató engedélyével történhettek volna meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását