2024. április 29. - Péter

Egyeztet az MSZP és az SZDSZ

Ma délután a szabad demokraták és a szocialisták egyeztetést tartanak, ahol az SZDSZ ismerteti a liberálisok ügyvivői testületének állásfoglalását és egyeztetnek arról, technikailag hogyan bonyolítható le zökkenőmentesen a miniszterek lemondása.
2008. április 1. kedd 08:25 - Hírextra

Hétfőn az SZDSZ ügyvivő testülete egyhangúlag úgy döntött, hogy nem kíván koalíciós szerepet vállalni a jelenlegi kormányban. Kóka János pártelnök a kisebbségi kormány életképességéről azt mondta, ez is alkalmassá teszi a jelenlegi kormányt, hogy kitöltse a ciklusát.

Hozzátette, semmiféleképpen nem céljuk az, hogy "Orbán Viktor átvegye a kormányrudat." Véleménye szerint ugyanis a Fidesz elnökének politikája a "biztos összeomlásról szól." Közölte, hogy az SZDSZ-nek nem érdeke és nem célja az előrehozott választások kikényszerítése.

Mint rámutatott, minden reformértékű javaslatot támogatnak majd a jövőben is.
Az MSZP hétfő esti elnökségi üléséről beszámolva Nyakó István, a párt szóvivője közölte, a szocialista párt támogatja Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt és a nyugodt, mérsékelt reformok pártján áll.

Elmondta azt is: az SZDSZ eldönti, hogy kívülről vagy belülről támogatja a kormány programját, erről ma tárgyalnak a liberális párttal.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását