2024. május 3. - Tímea, Irma

A BKV is támogatja a tarifaemelést

Támogatta a BKV Zrt. Felügyelőbizottsága a társaság jövő évi, 13 százalékos tarifaemelési javaslatát - közölte a BKV Zrt. kedden az MTI-vel.
2007. december 18. kedd 15:34 - Hírextra

A közlemény szerint miután a tarifajavaslatot december 19-én a Pénzügyi és Közbeszerzési Bizottság, valamint a Városüzemeltetési és Környezetgazdálkodási Bizottság is megtárgyalja, így valamennyi érintett bizottság megvitatja az előterjesztést. A végső szót a tarifaemelési javaslatról a Fővárosi Közgyűlés mondja ki - december 20-i ülésén - olvasható a BKV Zrt. közleményében.

A kormánypártiak szavazatával fővárosi közgyűlési tárgyalásra alkalmasnak tartotta hétfőn az önkormányzat jogi bizottsága a BKV jövő évi tarifáiról szóló városvezetői javaslatot.

Az átlagosan 13 százalékos, esetenként 22 százalékos tarifaemelésről zajló vitában Benda György, a főpolgármesteri hivatal alosztályvezetője közölte, hogy az úgynevezett SMS-jegy és a City-jegy vásárlására év elején még nem, csak később lesz lehetőség.

Regőczi Miklós, a BKV vezérigazgató-helyettese közölte: jövőre az éjszakai járműveiken csak bérlettel vagy a járművön 350 forintért megvásárolható jeggyel lehet majd utazni. A nappal használható és ennél olcsóbb 270 forintos vonaljegy éjszaka nem lesz érvényes.

A HÉV-en teljes árú, 8.250 forintos bérlettel utazhatnak januártól a 65 évnél nem idősebb nyugdíjasok. Ezt a tavaly megszűnt állami árkiegészítéssel indokolta. Idén még a főváros és a gazdasági tárca kompenzálta az árkülönbséget. A vezérigazgató-helyettes úgy vélte, hogy ez a lépés mintegy háromezer embert érinthet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását