2024. május 11. - Ferenc

A Nyugat gyomra

Naponta kétszer vetítik áprilisban a New York Kávéházban a Nyugat gyomra című filmet, amelyből a nézők megismerhetik a "nyugatos" költők, írók kávéházi és étkezési szokásait. Több más rendezvény is felidézi majd a híres kávéházban a Nyugat folyóirat világ
2008. április 1. kedd 15:07 - Hírextra
Száz évvel a leghíresebb magyar irodalmi folyóirat megszületése után A Nyugat gyermekei című előadás keretében terítékre kerülnek a hajdani költők és írók legismertebb alkotásai, megzenésített költeményei és kedvenc ételei.

Április 9-én a Misztrál együttes előadásában lehet meghallgatni a nyugatos írók megzenésített műveit, majd az Országos Széchenyi Könyvtár szavalóversenyének döntős fiataljai adják elő Kosztolányi Dezső leghíresebb verseit.

A márciusi Ady-hónap után ugyanis az április Kosztolányi jegyében telik el, amikor a költő kedvenc ételeit kóstolhatják meg a vendégek a New York Kávéházban. Márciusban nagy sikere volt Ady reggelijének, ebédjének és vacsorájának.

A Nyugat gyomra című film Fazekas Bence alkotása és a Magyar Televízió 1-es csatornája megbízásából készült, vetítési jogait megkapta a kávéház. A filmet naponta kétszer, délelőtt és délután lehet megtekinteni a kávéház hátsó felében kihelyezett vásznon.

A programok ingyenesek, csak az egyéni fogyasztás fizetendő - tudta meg az MTI munkatársa a kávéház illetékesétől.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását