2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Kállai: "Alkotmányos visszásságokat előidéző döntés"

Nem nemzeti, de nemzetiségi ügy a pilisszentkereszti Szlovák Ház elköltöztetése - jelentette ki Kállai Ernő kisebbségi ombudsman keddi budapesti sajtótájékoztatóján, hozzátéve, az önkormányzat törvényellenesen hozta meg erről szóló határozatát, ezért anna
2008. április 1. kedd 15:04 - Hírextra
Az ombudsmani hivatal az átköltöztetési ügyben még múlt szerdán indított azonnali vizsgálatot hivatalból, valamint Gémesi Ferenc, a Miniszterelnöki Hivatal külkapcsolatokért és nemzetpolitikáért felelős szakállamtitkárának kérésére.

A vizsgálati eredmény szerint a Pest megyei település önkormányzata több jogszabály-rendelkezés be nem tartásával hozott határozatot az átköltöztetésről.

Kállai Ernő közölte: kezdeményezi, hogy a települési önkormányzat haladéktalanul vonja vissza az alkotmányos visszásságokat előidéző döntését, és a szlovák kisebbségi önkormányzattal közös testületi ülésen rendezzék a Szlovák Ház tulajdoni viszonyának, valamint az ingyenes helyiséghasználatnak a kérdését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását