2024. április 25. - Márk

Színesfémtolvajok elleni keményebb fellépést sürgetnek a szocialisták is

A szocialista képviselők többsége is támogatta hétfőn a parlament alkotmányügyi bizottságában annak az ellenzéki javaslatnak a tárgysorozatba vételét, amely szigorítaná a színesfém tolvajok elleni fellépést.
2008. március 31. hétfő 16:52 - Hírextra
Salamon László (KSNP), a büntető törvénykönyv szigorítására irányuló javaslat egyik beterjesztője szerint a jelenlegi büntetési tételek nincsenek arányban a cselekmény társadalomra veszélyességével.

A képviselő hozzátette, hogy a probléma gyökere a színesfém-kereskedelem átláthatósága, szabályozása, és ezen a téren magánvéleménye szerint érdemes lenne fontolóra venni akár az állami monopólium bevezetését is.

Arra a képviselői felvetésre, hogy a büntető törvénykönyv szigorítása helyett inkább a színesfémlopások 17 százalékos felderítettségi mutatóján kellene javítani, több bizottsági tag is azzal reagált, hogy a felderítés hatékonyságának növelése és a büntetési tételek szigorítása nem zárja ki egymást.

A képviselők beszéltek arról is, hogy a színesfém tolvajok már nem csupán a vasúti vezetékeket és köztéri szobrokat rongálják meg, tulajdonítják el, de rendszeresen fosztogatják a temetőket is, ami igen nagy közfelháborodást okoz.

A büntető törvénykönyv szigorítására irányuló ellenzéki javaslat tárgysorozatba vételét végül nem csupán az ellenzéki honatyák, de a kormánypártiak többsége is támogatta.

Az alkotmányügyi bizottság egyhangúan támogatta továbbá az önkéntes tűzoltó egyesületekről szóló törvényjavaslat általános vitára bocsátását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását