2024. április 27. - Zita

Bársonyos reformok szabad bársonyszékekkel

A nemrég megtörtént bejelentések – SZDSZ-miniszterek visszahívása, egymást kritizáló megjegyzések - eredményeként megindult a harc a szabadon hagyott pozíciókért. Már csak az a kérdés, hogy ez az osztogatás megmenti-e Gyurcsány Ferencet és kormányát
2008. március 31. hétfő 16:54 - Szabó Péter
Az MSZP belső köreiben az a hír járja, hogy Gyurcsány párton belüli támogatottsága igencsak minimális, legfeljebb 60 százalékos, avagy a frakció menti meg mostanában. Ezért egy olyan megoldás felé mozdult el, hogy a kisebbségi kormányzással eloszthat még pár bársonyszéket, mellyel magához köt pár prominens párttagot, így biztosítva a saját pozícióját. A kormányzás ilyesformán másodlagos, jelenleg a párt támogatásért lobbizik az elnök úr. Igaz, hogy ezzel legfeljebb 2-3 hónapot nyerhet, hiszen ezt követően a feladatok között még szerepel pár fekete leves, azaz kemény megszorító intézkedés, amit meg kell etetni a lakossággal és a bársonyszékbe ültetett párttársakkal kell végrehajtatni. Márpedig senki sem szeret ücsörögni egy kényelmetlen bársonyszékben.

Tehát Gyurcsány Ferenc mosolya kissé kínvigyorba hajlik és egyre nyilvánvalóbb, hogy bukás lehet ennek a vége. Mindössze az időpont a kérdéses. Kisebbségi kormányzásban ugyanis kegyetlen nehéz helyzetbe kerülnének. Ugyan vannak, akik belemennek majd pár törvénytervezet megszavazásába, de a tervezett reformok zöme megvalósítatlan marad, aminek megint mi isszuk meg a levét.

Persze kisülhet ebből még valami jó is. Ugyanis kényszerűségből előfordulhat, hogy végre érdemi kommunikáció lesz az országot érintő legfontosabb ügyekről és nem mellébeszélés, szimpla pártpolitikai, hatalomkereső hozzáállású gondolatokat puffogtatnak majd a parlamentben. Ez már-már álomszerű képlet lenne, de szinte biztos, hogy erre nem kerül sor, hiszen a Fidesznek nem érdeke ennek a kormánynak az életben tartása, s feltételezhető, hogy addig fojtogatja majd Gyurcsány kisebbségi kormányát, míg az feladja a kilátástalan küzdelmet és kiírják az előrehozott választásokat.

Persze ez sem lenne jó, hiszen ezzel a Fidesz mindössze azt bizonyítaná, hogy nem hajlandó az ország érdekeinek alávetni magát és kompromisszumot keresni, hanem csak a hatalom megragadása érdekli.

Ez az egész tehát sehogy sem jó. Lehet, hogy igaza van Uj Péternek és tényleg jöjjön az „Ember, Aki Még Sohasem Hazudott”.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását