2024. május 8. - Mihály

Nem akarnak 60 milliót adni Antal Attilának

Sokallja a 60 millió forint körüli végkielégítés összegét, a Főpolgármesteri Kabinet ezért nem értett egyet hétfőn Antal Attila azon kezdeményezésével, hogy közös megegyezéssel távozzon a BKV vezérigazgatói posztjáról - közölték az ülés résztvevői az MTI-
2008. március 31. hétfő 16:48 - Hírextra
A kormánypárti politikusok elmondták azt is, hogy az ülés elején Demszky Gábor főpolgármester kinyilvánította, hogy az MSZP és SZDSZ koalíciójának országos helyzetétől függetlenül a fővárosban stabil a kormánypárti koalíció.

Somlyódy Csaba (MSZP), a főváros cégei felett munkáltatói jogokat gyakorló gazdasági bizottság elnöke elmondta, hogy a jogi szakértőkkel való egyeztetés után döntenek arról, milyen eljárást alkalmazzanak ebben az ügyben. Utalva arra, hogy a közös megegyezéshez két fél szükséges, az elnök megjegyezte, hogy a városvezetés jelenleg nem támogatja a közös megegyezéses szerződésbontást. Hangsúlyozta, hogy a kabinet soknak tartotta azt a 60 millió forint körüli összeget, amit közös megegyezés esetén fizetni kellene a távozó cégvezetőnek.

A szocialista politikus rámutatott, hogy a hatályos jogszabályoknak megfelel az Antal Attila vezérigazgatóval kötött munkaszerződés. Az elnök szerint az ország egyik legnagyobb vállalatának számító BKV vezérigazgatója a jövedelme alapján a MÁV-nál a 30 legjobban kereső dolgozó közé sem kerülne be. Megjegyezte azt is, hogy minimálisan 14 havi bért és 100 napi felmondási időt kellene fizetni Antal Attilának. A prémiummal együtt 3,7 millió forint a vezérigazgató havi jövedelme - jegyezte meg. Somlyódy Csaba közölte, az is megoldási lehetőség lehet ez ügyben, ha Antal Attila egyoldalúan felmondja a munkaviszonyát, de az is, ha továbbra is ellátja feladatait.

Steiner Pál, az MSZP frakcióvezetője elmondta, hogy az ülésen elhangzottak kritikus észrevételek is a cégvezetővel kapcsolatban. Leszögezte, hogy a kabinet azzal semmiképpen nem ért egyet, hogy 60 millió forint végkielégítést fizessenek a vezérigazgatónak. Egyetértett ezzel John Emese, az SZDSZ frakcióvezetője is, hozzátéve, hogy elképesztően magasnak tartja ezt az összeget. A szabad demokrata politikus nem tartja kizártnak azt a lehetőséget sem, hogy Antal Attila végül is egy másik munkakörben továbbra is a BKV-nál marad.

Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes, aki néhány napos kórházi kezelés után hétfőn már részt vett a kabinet ülésén, csupán annyit közölt, hogy jogi szakértőket kértek fel a vezérigazgató felmondási szándékának vizsgálatára. Nem kívánta minősíteni a főpolgármester-helyettes a vezérigazgatóval kötött munkaszerződést, annyit azonban ő is megjegyzett, hogy rendkívül magasnak tartják a végkielégítés összegét.

Az MTI információi szerint a kabinetben szó esett arról is, hogy Antal Attila március 9-én egészségügyi problémái miatt még csak egyszerűen vezérigazgatói megbízatásának visszavonását kezdeményezte. Március 25-i újabb bejelentésében viszont már munkaviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetését indítványozta.

Antal Attilát 2006 decemberében Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes személyes javaslatára, pályázat nélkül nevezte ki a Fővárosi Közgyűlés a kormánypártok és az ellenzék szavazataival a BKV vezérigazgatójának. Elődje, Aba Botond 13 év után a városvezetés szorgalmazására, 35 millió forint körüli végkielégítéssel távozott posztjáról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását