2024. március 29. - Auguszta

Az MSZP mint "tisztogató"?

Bajnai Gordon szerint a tisztulási folyamathoz tartozik, hogy soha nem látott mennyiségben tárják fel a korrupciós ügyeket a hatóságok.
2010. április 1. csütörtök 08:40 - HírExtra
A miniszterelnök a Magyar Televízió Ma Reggel című műsorában azt mondta: örül ennek, mert az országban a korrupció kicsiben és nagyban is jelen van, a feltárás pedig elrettentésül szolgálhat.

A csütörtökön életbe lépett tíz százalékos gázáremelésről és az emiatt összeülő gazdasági bizottsági tanácskozásról azt mondta: a kormány jogszerűen járt el és a fogyasztók érdekeinek védelmében be is avatkozott a folyamatba. Úgy vélekedett: a gáz ára nem emelkedett elviselhetetlenül, és az egy évvel ezelőtti árnál most is alacsonyabb.

Bajnai Gordon kitért arra: a banki magatartási kódex elfogadása után a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) átfogó vizsgálatot indított a bankoknál, hogy melyik, hogyan tartja be a dokumentumban tett vállalásokat.

Felhívta a figyelmet arra, hogy akár kétmilliárd forint büntetést is kaphat az a bank, amelyik nem tartja be a kötelezettségeket. Arra bíztatta az embereket, hogy forduljanak a pénzügyi felügyelethez, ha úgy érzik indokolatlanul nem csökken a törlesztőrészletük.

Arra a sajtóhírre reagálva, hogy a jövő héten Prágában találkozik Barack Obamával, a miniszterelnök azt mondta: egyelőre informális meghívást kapott az új START-szerződés aláírására, ahol várhatóan ott lesz az amerikai elnök is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

helix
2010. április 1. 11:39
aminek a fő vádlottjai az mszp-s politikusok.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását