2024. május 16. - Mózes, Botond

Kutyakaját szervíroznak

Marha jó falatok, pulykás mámor, szárnyak a mennyekből - íme néhány ínycsiklandó fogás az első magyar kutyaebédet és vacsorát házhoz szállító vállalkozás mai étlapjáról. Fontos, hogy egyszerre ne kapjanak sok ételt az állatok, mert különösen a nagytestű
2008. március 31. hétfő 16:32 - Hírextra
A kutyáknak káros a túl fűszeres vagy túl zsíros étel, de bizonyos életszakaszukban a túlzott mennyiségű fehérje is ártalmas lehet, mert túlterheli a vesét - ez az állatorvosok véleménye.
A kutyáknak ugyanakkor nem kell folyton száraz tápot enniük, kaphatnak frissen főzött, alacsony zsírtartalmú, tápanyagban gazdag, finom zöldséges és húsos falatokat.

Amiben minden kutyaszakértő egyetért: a háztartási ételmaradék bármennyire is nagy ennek a hagyománya káros lehet. Hasmenést, hányást okozhatnak a túl fűszeres, zsíros falatok. Néhány kutya nem tudja megemészteni a tejet, ezért hasmenést kaphat, a zsír pedig heveny hasnyálmirigy-gyulladást okozhat.

A szolgáltatás weboldalán azt tanácsolják a kutyaszakácsok, hogy a házhoz szállított speciális főtt étel mellett kaphatnak jó minőségű száraztápot is a kedvencek.

A prémium minőségű táp megvétele sem küszöböli ki a betegséget: az Egyesült Államokban tartott kutyák fele túlsúlyos, méghozzá a túlzott mennyiségű, kiváló táptól, amely ilyen módon rövidítheti meg az imádott kutyusok életét
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását