2024. április 26. - Ervin

Karsai József jótékonykodik

Pénzbüntetést kapott az MSZP-frakciótól az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényre februárban nemmel szavazó Karsai József és a szavazáson ott sem lévő Farkas Imre - jelentette be Varju László, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese, frakció
2008. március 31. hétfő 16:29 - Hírextra
Farkas Imre nyolcvanezer forintos pénzbírságot, míg Karsai József százezer forintos pénzbüntetést kapott - közölte a frakcióvezető-helyettes a képviselőcsoport ülése után. Hozzátette: Karsai József bocsánatkérését a frakció elfogadta, de ugyanakkor utolsó figyelmeztetésben részesítette.

Korábban az is szóba került, hogy Karsai Józsefet kizárják a frakcióból, az MTI információi szerint azonban a képviselőcsoport ezt titkos szavazáson nagy többséggel elutasította.

A távirati iroda tudomása szerint a politikus esetében nemcsak a nem szavazatot, hanem a törvénnyel kapcsolatos nyilatkozatait is vizsgálták, és mivel az sok frakciótársában visszatetszést váltott ki, szigorúbb megítélés alá esett.

Farkas Imre nem vett részt az egészségbiztosítási törvény február 11-i zárószavazásán, míg Karsai József nemmel szavazott az előterjesztésre. A szavazás előtt mind a ketten kérték, hogy a frakció támogassa döntésüket, de ehhez nem járultak hozzá a képviselőcsoport tagjai.

Varju László hangsúlyozta: ezzel a frakció lezártnak tekinti az ügyet, és bízik abban, hogy folytatódik a korrekt szakmai munka.

A nap folyamán a képviselői irodaház melletti Olimpiai parkban szimpátiatüntetés volt Karsai József mellett.

A frakcióvezető-helyettes kérdésre válaszolva nem kívánta kommentálni az SZDSZ-es miniszterek és államtitkárok visszahívásáról szóló hírt, illetve azokat az információkat, miszerint a délutáni plenáris ülésen sem vesznek már részt az SZDSZ-es kormánytagok. Mint mondták, megvárják, hogy az SZDSZ ügyvivői testülete kialakítsa álláspontját.

Varju László kitért arra, hogy a képviselők meghallgatták Tóth Gábor Attilát, akit adatvédelmi biztosnak, és Bogdányiné Mészáros Ágnest, akit a jövő nemzedékek országgyűlési biztosának jelölt az államfő.
Karsai József, a frakció döntését követően az MTI-nek elmondta: megköveti azokat a képviselőtársait, akiket esetleg nyilatkozataival megbántott, mivel az nem volt szándékában. Elismerte ugyanakkor, hogy kemény bírálatokat is megfogalmazott.

A képviselő szerint, amit tett, azt lelkiismeretére hallgatva választókerületének szavazói érdekében tette. A parlamenti szavazások alkalmával pedig engedélyt kérve képviselte a frakcióétól eltérő álláspontját.

Karsai József azt mondta, hogy a százezer forintos pénzbüntetést nem vitatja, és jótékony célra kívánja fordítani. Azoknak a szegény családoknak a villanyszámláját szeretném kifizetni a kirótt büntetésből a választókerületemben, akik ezt nem tudják megtenni, s az fenyegeti őket, hogy a villanyórájukat leszerelik - mondta a szocialista képviselő.

Hozzátette: az MSZP-frakciónak az áramdíj számlákat kiegyenlítő bizonylatokkal kíván elszámolni a százezer forintról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását