2024. április 19. - Emma

Tibetben egyre több az orrvérzés

A pára szinte már luxusnak számít Tibet fővárosában, ahol számos helyi lakos orrvérzéssel ébred a rendkívül száraz ősz miatt. A globális felmelegedés egyre nagyobb fenyegetést jelent a himalájai régió számára.
2007. november 5. hétfő 11:28 - Hírextra
A tengerszint felett 3700 méteres magasságban elterülő napfényes Lhásza városának levegőjében alig van pára, ami miatt a levegő rendkívül száraz, a tárgyak pedig gyúlékonnyá válnak. "A szárazság miatt sok tibeti ébred orrvérzéssel" - jelentette a helyi média. Tibet fővárosában már október eleje óta rekordalacsony a páratartalom.

A globális felmelegedés érzékenyen érinti Tibetet, amely a térség a világ más területeihez viszonyítva sokkal gyorsabban melegszik fel. Szakértők arra figyelmeztettek, hogy a Csinghaj(Qinghai)-Tibet-fennsík gleccsereinek elolvadása Kína fő folyóinak elapadását okozhatja, amely szárazsághoz, homokviharokhoz és elsivatagosodáshoz vezethet.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását