2024. április 29. - Péter

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosának közleménye az iskolai erőszak-jelenséggel kapcsolatban

Az országgyűlési biztos növekvő aggodalommal figyeli az iskolai erőszak valamennyi megnyilvánulását, és üdvözöl minden olyan kezdeményezést, amelynek célja a jelenség okainak feltárása, a probléma megoldása, a diákok által – egymással és tanáraikkal
2008. március 31. hétfő 16:44 - Hírextra
A biztos támogatja a közéleti személyiségek és civilek "Védjük meg a pedagógusokat! Védjük meg a gyerekeket!" elnevezésű felhívását. Egyetért az Országgyűlés elnökének indítványával, amely arra irányul, hogy az Országgyűlés oktatási bizottsága szakmai és civil szervezet bevonásával vizsgálja meg, miként lehetne javítani a diákoknak az erőszakmentesség értékeivel kapcsolatos nevelésén.

Az országgyűlési biztos a gyermekjogok érvényesülését is vizsgáló ombudsmanként a rendelkezésére álló valamennyi eszközzel maga is segíteni kívánja, hogy a gyermekek a közoktatási intézményekben agressziótól mentes, európai szintű oktatásban, nevelésben részesüljenek. Ehhez több programmal, közöttük például tudományos-, fotó- és gyermekrajz-pályázattal is hozzájárul.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását