2024. május 16. - Mózes, Botond

Leona Lewis megingathatatlan sikerszériája

Leona Lewis, a brit pop és rock tavalyi felfedezettje a jelek szerint ebben az évben is folytatja a diadalmenetet a Bleeding Love című sikerdalával, amely immár meghódította az amerikai Billboard 100-as kislemezlistáját is.
2008. március 30. vasárnap 17:10 - Hírextra
Az izgalmasan szép énekesnő, aki április 3-án ünnepli huszonharmadik születésnapját, decemberben rukkolt elő Spirit című albumával, amelynek a nyitódala mostani listás sikere.

A Bleeding Love ezekben a hetekben a legjátszottabb dal Európában és az Egyesült Államokban. Az amerikai lista csúcsára jutni azért is nagy fegyvertény, mert több mint 20 éve angol női előadó nem szerepelt a Billboard Hot 100-as lista első helyén. Persze a férfiak sem túl sűrűn kerülnek a tekintélyes lista élére, hiszen az idén Budapestre is ellátogató James Bluntnak tíz év után adatott meg ez a siker.

Leona Lewisnak Magyarországon igen nagy a keletje: több hazai listán is előkelő helyen szerepel ez a dala: a MAHASZ (Magyar Hanglemezgyártó Szövetség) Rádiós Top 40 listáján az 5., s ugyanezt a helyezést érte el a zenei szerkesztők véleményét tükröző Editors' Choice listán is.

A Spirit című album Angliában hét hétig volt első helyezett, már eddig több mint 2 és fél millió darabot adtak el belőle, miközben az Egyesült Államokban még csak áprilisban kezdik árusítani. Több mint kétszázezer példányban töltötték le a lemez digitális változatát is.

Az énekesnő négy jelölést kapott az idei Brit Awards zenei díjra, más kérdés, hogy ezeket végül nem tudta díjra váltani. Kétségtelen, hogy sikerében jelentős szerepe volt annak a Clive Davisnek, aki első lemezét jegyezte, s aki a CBS-nél, majd Arista nevű saját lemezcégénél olyan sztárokkal foglalkozott, mint Aretha Franklin, Carlos Santana, Justin Timberlake, Alicia Keys és még nagyon sokan mások.

A Bleeding Love Anglián kívül listavezető volt Németországban, Dániában, a listák élvonalába került többek között Svédországban, Görögországban, Svájcban, Norvégiában és Lengyelországban is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását