2024. április 29. - Péter

A House of Lords az A38-ason

A Los Angeles-i House of Lords szerdán este az A38 Hajón ad koncertet. A zenekar a tengerentúli kemény rockból és a metálból ad ízelítőt a magyar közönségnek.
2008. március 30. vasárnap 17:02 - Hírextra
Az együttes a nyolcvanas évek derekán alakult és olyan példaképek nyomán indult el, mint az Aerosmith, a Led Zeppelin, a Kiss, vagy a Queen. Gene Simmons, a Kiss együttes tagja volt a csapat névadója, keresztapja - állítólag zenéjüket hallva született ez az ötlete, amelyet a zenészek azonnal elfogadtak..

Bár a zenekart egyesek a progresszív stílus követői között is szokták emlegetni, tagjai nem kedvelik, de legalábbis vitatják ezt a besorolást. Mint Lanny Cordola gitáros fogalmaz, nem ebben a stílusban írták a dalokat, bár a megszólalásuk tartalmaz ilyen elemeket. Hangsúlyozzák: nem a példaképeik zenéjét akarják "lekoppintani", s mint azt koncertjeik és eddigi lemezeik bizonyítják, jól döntöttek.

Gene Simmons nemcsak nevet adott a csapatnak, hanem kiadója révén lemezszerződést is biztosított a House of Lords számára.

Az együttes tagjai közül többen világsztárok mellett tanulták a "szakmát".

Ken Mary például Alice Coopernél dobolt, a billentyűs Gregg Giuffria az Angel nevű csapat tagja volt, Lanny Cordola Ozzy Osbourne mellett állt a színpadon, Chuck Wright pedig a Quiet Riot basszusgitárosa volt. Egyedül az énekes James Christian számított "zöldfülűnek".

A House of Lords nagyon sok külsős szerzővel készítette első lemezét. A dalszerzők Kanadából, Angliából, Dél-Afrikából és még sok más országból küldték nekik a dalokat.

Több személyi változás történt az elmúlt években, volt néhány éves szünet is az együttes történetében. A House of Lordsban az énekes és a billentyűs mellett Jimi Bell gitározik, Jeff Kent basszusgitározik és B.J.Zampa dobol.

Legújabb albumuk, a Come to My Kingdom anyagát már együtt vették fel tavaly nyáron. Előző, World Upside Down című lemezüket szerették a rajongók, s játszották a rádiók is.
Az A38 Hajón fellépő amerikai együttes koncertje alapján DVD felvétel készül.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását