2024. április 23. - Béla

A világ legnagyobb Dixie-Kocsmája

Rendhagyó koncertre készül a Benkó Dixieland Band: május 7-én a Papp László Budapest Sportarénában rendezik meg A Világ Legnagyobb Dixi-kocsmája című programjukat.
2008. március 30. vasárnap 08:25 - Hírextra

A Dixie-kocsma Amerikában jól ismert igen közkedvelt program, de Magyarországon sem ismeretlen. Már 1962-ben a Budapesti Műszaki Egyetemen és diákok ezrei élvezték a Benkó Dixieland koncertjeit. A mostanihoz hasonló dixie-kocsmát egyébként a régi Budapest Sportcsarnokban is rendeztek már.

A májusi dixie-kocsma keretében Benkóék "nagy durranást" ígérnek - méretét tekintve olyan eseményre készülnek, amelyet ami még eddig senkinek sem sikerült. A dixieland, mint műfaj, ugyanis elsősorban a kisebb pubokban divatos műfaj.

Ezúttal 4 órányi zenét szolgáltat majd a Benkó Dixieland Band, s csatlakoznak hozzá a több mint fél évszázada létező együttes zenészbarátai. Lesz tánc, igazi buli az Arénában - tájékoztatta a koncertet szervező Arena Events az MTI-t.

A Budapest Sportaréna küzdőterén három 3 színpadot állítanak fel. Asztalokat, sörpultot helyeznek el, tánctérrel. Igazi kocsmát hoznak létre, ahova 6000-nél több szórakozni vágyót várnak a szervezők.

A szervezők tájékoztatása szerint este 6 órakor a Bigband kezdi a programot, majd a Miskolc Dixieland Band következik. Ezután a Lucky Boys Shuffle Band-é lesz a színpad, majd a Scandinavian Rhythm Boys lép fel. A szünet előtt ismét a Big Band szórakoztatja a közönséget. A szünet után, körülbelül 21 órától másfél órán át a Benkó Dixieland Band játszik.

Benkóék ezt az eseményt használják fel arra, hogy megünnepeljék a Műszaki Értelmiség Napját.
A Világ legnagyobb dixie-kocsmájának programjaira jegyek már kaphatóak a Papp László Budapest Sportaréna jegypénztáraiban és a Ticket A országos hálózatában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását