2024. április 29. - Péter

Kiállítás a Diadalív belsejében

Állandó kiállítást létesítettek a párizsi Diadalív belső helyiségeiben, hogy interaktív módon ismertetessék az emlékmű történetét, amelyet 1806-ban I. Bonparte Napóleon (1769-1821) alatt kezdek el építeni és amely I. Lajos Fülöp (1773-1850) alatt 1836-ba
2008. február 20. szerda 09:51 - Hírextra
A hét szakaszra tagozódó kiállítás megalkotója Maurice Benayoun multimédia művész és Christophe Girault építész.

A kezdeményezésnek az a célja, hogy az emlékmű évi 1,3 millió látogatójának, akiknek mintegy 80 százaléka külföldi, többet nyújtsanak a tetőteraszról Párizsra nyíló kilátásnál. A kiállítás létrehozásánál Benayoun és Girault teleszkópokat, plazma képernyőket, videofelvételeket és interaktív berendezéseket használt. A bejáratnál egy világtérkép található, amely feltünteti a világ mind a 77 legjobban ismert diadalívét. Ha a látogató rákattint Innsbruck nevére, akkor a szemközti falon megjelenik a Mária Terézia (1717-1780) császárné által 1774-ben építetett diadalív nagyalakú fotója.

A kiállítás egy másik szakaszában a külső homlokzat frízeinek reprodukciói láthatók, amelyeket így közelről lehet megtekinteni. A terem padlózatába képernyőt iktattak be, amelyen élőben látható az elhunytak emlékére 31 méterrel a padlózat alatt lobogó láng. Olyan kép tárul a látogató elé, mintha a padlózat nyílásán tekintene alá a mélybe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását