2024. május 3. - Tímea, Irma

NATO-elismerést kap a sebesült katona

NATO-elismerést kap az a magyar katona, aki félelmet nem ismerve sietett négy iraki katona segítségére, mikor az Al-Rustamiyah Bázison robbanás történt, annak ellenére, hogy ő maga is megsérült - értesült a HavariaPress.
2008. március 28. péntek 07:39 - Hírextra
A detonáció kedden napközben, magyar idő szerint délután két órakor történt a NATO Iraki Kiképző Missziójában, az Al-Rustamiyah Bázison. A robbanás következtében sérülést szenvedett magyar katona, aki szakképesítésén kívül, úgynevezett harctéri felcser képzettséggel is rendelkezik, azonnal a sérült iraki katonák segítségére sietett, és megkezdte állapotuk stabilizálását.

A mentők kiérkezéséig ellátta sebeiket. A Magyar Honvédség Katonai Tanácsadó és Összekötő Csoportjában szolgálatot teljesítő magyar katona mindaddig nem is vette észre, hogy maga is megsérült, társai hívták fel erre figyelmét. Felkari, könnyebb sérülését a bázis segélyhelyén elláttak, sérülése nem befolyásolja a szolgálatteljesítését. Az Irakban működő NATO Kiképző Központ elöljárói NATO elismerésre terjesztették fel a magyar katonát nem mindennapi helytállásáért.
Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását