2024. április 23. - Béla

Hitlert ábrázoló óriásplakáttal ijesztgetik az adósokat

Hitlerként ábrázolja közterületre kihelyezett óriásplakátjain a távfűtési díjjal tartozókat a kelet-ukrajnai Donyeck távhőszolgáltató vállalata, amely ily módon az ukrán nép ellenségeként tünteti fel az adósokat.
2008. március 28. péntek 08:37 - Hírextra
Olekszandr Szemcsenko, a donyecki távhőszolgáltató vállalat igazgatóhelyettese a tribuna.com.ua internetes hírújságnak elmondta, hogy a cég által rendelt óriásplakátokon nem véletlenül szerepel Hitler a közműadós szerepében. Mint kifejtette, ezzel a nem mindennapi lépéssel a vállalat azt akarja üzenni, hogy aki nem fizet a fűtésért, az nem kerülheti el a büntetést.

Szemcsenko azt is kifejtette, hogy mivel a nagyváros lakói közül igen sokan nem hajlandóak elszámolni a fűtésért, egész télen fennállt a veszélye annak, hogy a távhőszolgáltató műveket lekapcsolják a fölgázvezetékről a felhalmozódott tartozások miatt. A vállalat csak a múlt évben 14 ezer bírósági pert indított adósai ellen, lefoglaltatott 100 lakást és több ezer esetben megszüntette a hő- és melegvíz-szolgáltatást.

Tavaly márciusban a donyecki távfűtőmű már folytatott a mostanihoz hasonló plakátos akciót a közműdíjfizetési kedv növelése érdekében. Akkor Sztálin nézett farkasszemet a járókelőkkel, munkatáborba való elhurcolással fenyegetve a potyázó fogyasztókat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását