2024. március 29. - Auguszta

Vetkőztet vagy vetkőzik Sváby András?

Erotikus televíziós vetélkedő. Új műfajt talált ki a TV2-nél megbukott Sváby András. A független tévés produkció tervét állítólag már vennék is a svájciak, de az is lehet, hogy a magyar nézők sem ússzák meg. Vágó István pucéran? Esetleg Csiszár Jenő? A Hí
2009. január 8. csütörtök 07:50 - Gedei Szilárd
Nem nehéz észrevenni, hogy amióta Sváby András elköszönt a TV2 képernyőjéről sokkal kreatívabb, mint előtte volt. Persze ez nem nehéz a sok-sok év Naplózás után (azt a műsort egyébként nem csinálta rosszul a nagyközönség szerint, évekig azonosították a TV2 vasárnap esti arculatát Sváby Andrással). S azt is jegyezzük meg: nem feltétlenül tesz rosszat a magyar televíziózásnak, ha ezt a túlontúl is felszabadult Sváby Andrást hagyják szabadon "garázdálkodni". Neki pedig annál is jobban jöhet ki a lépés, a nagy ötletet ugyanis jó pénzért adhatja tovább. Sőt, a magyar televíziózás vékony fallal körülvett berkeiből mást is hallani: egyesek szerint a Viasat 3, a Story TV és maga a nagy RTL Klub is szóba jöhet, mint Sváby műsorötletének megvalósítója.

Ki fog vetkőzni?

Maga az isteni sugallat egyébként – az erotikát kvízzel keverni – elég egyedi ötlet, főleg komolyabb országos televíziók tekintetében. Pláne egy ilyen országban, ahol a televíziós játékot, a vetélkedőt olyan nagyságokkal azonosítják, mint Vágó István, vagy Rózsa György. Az agytröszti magasságokba emelkedő Sváby egyébként saját elmondása szerint vezetés közben jött rá a nagy ötletre, pedig valószínűbb lenne egy másik tevékenység. A lényeg azonban, hogy kitalálta ezt az egyébként egyáltalán nem olyan nagy durranás alapkoncepciót, mely lényegében az egyszerű, mindenki által ismert üvegezés.

Még mielőtt azonban vizuálisabb típusú olvasóink elképzelnék Svábyt kisgatyában, amint pörgeti a palackot (hopp, talán az ön esetében ott a monitor előtt már késő) nem árt leszögezni: Sváby elképzelése szerint nem ő vezetné ezt a bizonyos pikáns vetélkedőt, hanem valaki más. Sváby még tavaly fölkérte Csiszár Jenőt a próbaadás vezetésére.

Alakul a társaság, annyi szent…

A lényeg azonban az, hogy másfél év hallgatás után újra itt van Sváby és már-már utópisztikus terveket dédelget új műsorának jövőjét illetően. Ő azonban sokkal visszafoggottabban nyilatkozott a Hírextrának a készülő műsorról.

- Igen, készül egy műsorom, de még csak az elején tartunk, úgymond a vágás még hátravan – mondta Sváby. De mitől annyira biztos benne, hogy egy ilyen egyszerű ötlet sikeres lehet külföldön is? Nem mindenhol a dzsungelfikázós reality-k korszakát éli a televíziózás, mint Magyarországon… - Azok a játékok sikeresek, amelyeket az emberek ismernek. Ezt is ismerjük a gimis korunkból – bizonygatta az ex-műsorvezető az egyik bulvárlapnak.

Aha. Most már érthető. Viszont még jó, hogy csak a megboldogult gimis korszakáig ment vissza az időben Sváby, s nem egészen a kisiskolás, esetleg óvodás Andriska inspirálta egy erotikus vetélkedőre. Bár jobban belegondolva a kidobósból és a homokozásból is össze lehetne hozni valamit…

Ki fogja nézni?

Viszont ez az üvegezős játék felvet néhány kérdést. Először is. Miből gondolja Sváby, hogy ez egy világrengető kitaláció? Első blikkre is annyira egyszerűnek, sőt egyesek szerint annyira gagyinak tűnik az egész, hogy aligha tudhatja előre, az elején fog-e megbukni, vagy kibír néhány adást. Vagy talán pont ezért? A svájci televíziósok pedig aligha egy a vetélkedők világában nem túl otthonosan mozgó magyar tévéstől vennének jó drágán műsorlicencet. Viszont pont ez a lényeg: ha külföldre adja el az ötletet még egy esetleges fiaskó sem lesz olyan feltűnő, viszont a jó pénzt akkor is leakasztja a jó Sváby barátunk.

Másodszor pedig: attól, hogy egy játékot ismernek az emberek még nem biztos, hogy tuti befutó lesz a képernyőn. Kivételek persze szép számmal akadnak, a TV2 évek óta gyömöszöli a nézőkbe az Activity-t, s volt időszak, amikor egész szép nézettséget értek el vele. De rögtön itt az ellenpélda is: ki akarna mondjuk kő papír ollót bámulni a tévében? Még akkor sem lenne értelme, ha a legkikapósabb celebekkel futna a műsor.

Egyetlen szempontot azért mégiscsak megfogadott Sváby a televíziózás örök igazságából. Tudja ő is, hogy akár egyetlen „összetevővel” is sikeres lehet egy produkció: ha éppen nem valami cuki állattal, vagy gyerekekkel operál, akkor marad a szex, melyet ha jól használ fel a képernyőn, akkor mindent üthet.

Csak Fekete Pákót ne!

Erre számít Sváby is, bár azzal láthatóan nem számol, hogy a magyar közönség már látott annyit, hogy egy butuska kis üvegezéstől nem jön feltétlenül izgalomba. Persze attól is függ a majdani műsor majdani sikere (tegyük fel, hogy megvalósul a magyar piacon), hogy kiket óhajt Sváby bevonni a játékba.

Sváby egyébként azt is elmondta a Hírextrának, hogy szerinte az egész műsor nem érett még annyira, hogy a bulvársajtó csak ezzel foglalkozzon. - Ez a műsor jelenleg csak a vágószobában létezik, az sem száz százalék, hogy lesz belőle termék. Vannak fontosabb projektjeim is jelenleg az életemben  - tette még hozzá az exműsorvezető. A játék tehát még csak kísérleti stádiumban van, és kétséges egyáltalán, hogy lesz-e belőle valami.

Kíváncsian várjuk. De ha kérhetnénk, ne szerepeljen a műsorban Fekete Pákó. Ja, és Benkő Dániel sem. Csak nehogy a végén egyedül maradjon Sváby András a nagy dirrel-dúrral kitalált üvegével…
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását