2024. május 4. - Mónika, Flórián

Feloldották az útzárat a 8-as számú főúton

Pénteken déli 12 óra után feloldották a 8-as főút Vasszentmihály és Rönök közötti szakaszán történt autóbuszbaleset miatt elrendelt útzárat. A busz utasait Körmendre szállítják. A balesetet szenvedett autóbusz utasai közül hét gyereket és három felnőttet
2008. március 28. péntek 15:11 - Hírextra
Reisinger Katalin, a település polgármestere az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójának elmondta: a csoporthoz dél körül már csatlakozott az a három utas, akiket a körmendi kórházból engedtek el, miután könnyebb sérüléseiket ellátták.

Az utasokat ezekben a percekben szállítják a körmendi Rendészeti Szakközépiskolába, ahol az éjszakát fogják tölteni. Az utasokért Romániából indítanak buszt, de az valószínűleg csak holnap érkezik meg a helyszínre.

A sérült buszt közben elszállították, a rendőrök feloldották az útzárat, így már szabadon járható a 8-as főút.

Péntek reggel fél nyolc után néhány perccel a 8-as főút Vasszentmihály és Rönök közötti szakaszán egy román rendszámú, középiskolás diákokat szállító autóbusz borult az árokba. A baleset következtében 17-en sérültek meg, az életveszélyes sérültet mentőhelikopter szállította a szombathelyi kórházba. Szombathelyen további 10 sebesültet ápolnak könnyebb sérülésekkel.

A körmendi kórházba hat sérültet szállítottak. Németh Attila főorvos arról tájékoztatott, hogy közülük három főt a kezelés után elengednek. A buszsofőr csigolya- és szegycsonttörést szenvedett, jelenleg műtétre készítik elő. Egy tizenéves lányt és egy középkorú nőt törésekkel kezelnek.

Szalai Ferenc alezredes, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense korábban elmondta: a román turistákat szállító autóbusz Rábafüzes irányába haladt a 8-as számú főúton, amikor eddig tisztázatlan okból lefutott az útról, és egy több méter mély árokba borult.

Szavai szerint a romániai Hunyad megyéből az olaszországi Velencébe tartó autóbuszon két sofőr is volt, de valószínűleg a fáradtság, illetve a vezető pillanatnyi elvalvása is közrejátszhatott a balesetben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását