2024. április 29. - Péter

Megdézsmálják az amerikai benzinfalók tankjait

Amerikában olyan magasra szökött a benzin ára, hogy újra megjelentek a terepjárók üzemanyagtartályait megfúró-megcsapoló benzintolvajok. Idősebb autószerelők és rendőrök még emlékeznek, hogy az 1970-es évek elején, a közel-keleti olajembargó idején tűntek
2008. május 29. csütörtök 07:22 - Hírextra
A hét elején csaknem 4 dollárra emelkedett a gallononkénti benzinár a tengerentúlon, ez 164 forintos literenkénti értéknek felel meg. Az Egyesült Államok több városában felütötte fejét ez a fajta bűnözés, az autószerelők egyre több kilyukasztott benzintartályt cserélnek ki, és a rendőrségekre is mind több ilyen panasz érkezik.

A szakértők szerint a sport terepjárók és a pick-upok vannak leginkább kitéve annak a veszélynek, hogy megfúrják őket, ezekben a járművekben ugyanis hatalmas tartály rejtőzik. Leginkább a műanyag tankok a benzintolvajok célpontjai, azokat könnyebb megcsapolni, és kisebb a veszélye egy végzetes szikrának.

Detroiti tankfúrások után Denverből érkeztek hírek arról, hogy a rendőrség letartóztatott két gyanúsítottat, aki vélhetően tucatnyi kocsi üzemanyagtartályából szívta le a benzint. A hatóságok különösen veszélyesnek tartják ezeket az eseteket, hiszen az akkumulátoros fúróval dolgozó tolvajok a tank átlyukasztásakor könnyen balesetet idézhetnek elő: a nagy hőségben és a súrlódás hatására szikra pattanhat ki, amely robbanást válthat ki. Az új benzintolvajok több szövetségi államban is hallatnak magukról, Marylandben egy parkolóban egy autóbuszt fúrtak meg és loptak el belőle 30 gallon gázolajat.

A benzin folyékony arany manapság - fogalmazott Gerry Scherlinck detroiti rendőrhadnagy, aki arra számít, hogy az üzemanyag drágulásával szaporodni fognak a benzintolvajok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását