2024. április 24. - György

Oktatásért élőlánc

A kistelepülések iskoláinak megmentéséért az Élőlánc az a kisiskolákért kezdeményezés maratoni stafétát szervez, az első futó ma reggel indul útnak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Telkibányáról, a végcél március 31-én Budapest, a Parlament - tájékoztatta Bá
2008. március 27. csütörtök 08:30 - Hírextra
z Élőlánc a kisiskolákért kezdeményezés Futunk a pénz után! címmel maratoni stafétát szervez, melynek keretében a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Telkibányáról indulva falusi kisiskolák diákjai, tanárai és profi sportolók öt nap alatt váltófutásban juttatják el a kistelepülések gyermekeinek, lakóinak és önkormányzatainak a kormányzathoz szóló üzenetét a falusi iskolák megtartásának fontosságáról - közölte Bárdy Péter.

A váltófutás legfőbb célja az ország közvéleményének és a döntéshozók figyelmének felhívása a kistelepülések iskoláinak megmentésére, valamint az adománygyűjtés.

A váltófutás csütörtökön 8.30-kor indul Telkibányáról, a staféta a Miskolc-Eger-Pásztó-Vác-Budapest útvonalon tovább haladva március 31-én, hétfőn délután 3 órakor érkezik a Parlamentbe, ahol a futók átadják petíciójukat
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását