2024. május 3. - Tímea, Irma

Hét márciusi rendbontót keres a rendőrség

Összesen hét embert keres a rendőrség a március 15-ei rendbontás miatt; az eredetileg keresett kilenc férfiből ketten önként feladták magukat, ellenük hivatalos személy elleni erőszak miatt indult eljárás - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság csütört
2008. március 27. csütörtök 14:30 - Hírextra
Tóth Gábor dandártábornok, budapesti rendőrfőkapitány 12 fős nyomozócsoportot állított fel, hogy elemezzék a március 15-én dokumentált jogsértéseket, és felkutassák azokat, akik az esti rendbontásban részt vettek. A rendőrség összesen kilenc keresett férfi fényképét tette közzé internetes oldalán, a www.police.hu-n. Jelentkezni többek között az ingyenesen hívható 06-80-555-111 "Telefontanú" zöldszámán, illetve a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámon lehet.

A budapesti főkapitány minden egyes személy ismertté válása esetén félmillió forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek.

A kilenc keresett férfi közül egy még múlt héten pénteken, egy másik pedig kedden jelentkezett a Budapesti Nyomozó Ügyészségnél. Velük szemben hivatalos személy elleni erőszak elkövetése miatt indult eljárás.

A többi hét férfit még keresik. Tafferner Éva, a BRFK szóvivője a távirati irodának azt mondta: számos bejelentés érkezett a rendőrségre a keresett férfiakkal kapcsolatban; ezeket ellenőrzik.
Március 15-én több száz rendbontó randalírozott Budapesten, a Józsefvárosban. A főként fiatalokból álló tömeg a Blaha Lujza térről indult, ahol a Nemzeti Önvédelmi Mozgalom és több radikális szervezett tartott bejelentett rendezvényt.

Budaházy György felszólítására megindultak a Művészetek Palotájához, ahol Gyurcsány Ferenc miniszterelnök részvételével ünnepi gálaműsort tartottak a nemzeti ünnep alkalmából. Az arcukat sállal eltakaró, csuklyás kabátot viselő fiatalok többször összecsaptak a rendőrökkel, és rátámadtak újságírókra is. A rendőrség néhány óra alatt feloszlatta a tömeget.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását