2024. április 20. - Tivadar

Az Új Tudás programról egyeztetett Hiller István és az MDF

Egyetértés körvonalazódott az MDF és az oktatási tárca között csütörtökön abban, hogy az Új Tudás - műveltséget mindenkinek program átfogó, a magyar közoktatás megújítására alkalmas elképzelés - közölte Hiller István szakminiszter, miután találkozott az e
2008. március 27. csütörtök 14:33 - Hírextra
A program megvalósításához rendelkezésre állnak az anyagi feltételek. A javaslat "egészen korrekt és precíz szakértői munkán alapul", amelyet azonban társadalmi párbeszéd után kíván a tárca véglegesíteni - hangsúlyozta, hozzátéve: ennek egyik állomása volt a találkozó.

A tárca vezetője elmondta: az elkövetkező hetekben a többi parlamenti párt képviselőjét és szakértőjét is szívesen várja egyeztetésre.

Hozzátette: a napokban a Fideszt és a KDNP-t is megkeresi, hogy időpontot egyeztessenek.
Hiller István elmondta: eddigi tapasztalatai azt mutatják, hogy a program szakmai és civil támogatása is jelentős. Azt szeretné, ha a programnak minél nagyobb lenne a támogatása, ez a politikai pártokra és szakmai szervezetekre egyaránt vonatkozik.

Az egyeztetés után az újságíróknak külön nyilatkozó Almássy Kornél, az MDF alelnöke azt mondta, hogy négy ponton alakult ki vita, s abban maradtak, ezekre a kérdésekre még visszatérnek.

Kifejtette: az óvodába történő belépést támogató 20 ezer forintot az MDF akkor adná oda, ha fél évet vagy egy évet már eltöltöttek a gyermekek az intézményben.

A pályakezdő pedagógusok tervezett bérpótlékánál is feszültséget érez az ellenzéki párt, attól tartanak, hogy azok, akik már öt vagy esetleg tíz éve a pályán vannak, rosszabbul járnak majd.
Emellett a közoktatási kollégiumfejlesztés minden részletébe szeretne az ellenzéki párt betekinteni, mert a felsőoktatásban vannak rossz tapasztalatok a PPP-alapú kollégiumfejlesztés kapcsán. Felvetették azt is, hogy a közoktatási kollégiumi hálózatot újra állami kézbe kellene adni.
Vitás pont volt még a pedagógusi asszisztensi rendszer kiépítése, az MDF szerint erre kiemelten szükség van az integrált oktatás segítéséhez.

A program egyeztetése várhatóan áprilisban zárul majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását