2024. április 29. - Péter

Weiszenberger hazudott

Weiszenberger László szerint valótlanság, amit a pályázatokról mondott a Hír Tv által közzétett videofelvételen. A kiskunhalasi politikus erről pénteken nyilatkozott az MTI-nek. A konkrét helyzetben személyes okom volt arra, amit mondtam, de hogy mi, azt
2007. szeptember 29. szombat 07:05 - Hírextra
Weiszenberger László hozzátette: a beszélgetés során befolyásosabbnak akart tűnni a résztvevők előtt, mint amilyen valójában volt. Hangsúlyozta: a videofelvételen szereplő férfival semmilyen pályázatot nem nyújtottak be, és neki semmilyen pályázat elbírálásában nem volt soha szerepe.
A politikus szerint a videofelvétel felhasználása irányított, és nem a valóságot tükrözi.

A Hír TV szerdán mutatott be egy felvételt, amelyen Weiszenberger László MSZP-s önkormányzati képviselő, korábban kistérségi megbízott az "uniós pályázatok lefölözésének módszerét" ismertette egy helyi vállalkozóval 2005-ben. Ennek a kópiának az alapján indított befolyással üzérkedés bűncselekmény gyanúja miatt ismeretlen személy ellen nyomozást a Kecskeméti Városi Ügyészség, de ebben a kiskunhalasi ügyben még nem hallgattak ki senkit, a nyomozás még csak elkezdődött.

A videofelvétel nyilvánosságra kerülésének másnapján, csütörtökön a miniszterelnök arra utasította az önkormányzati és területfejlesztési minisztert, hogy mentse fel, vagy függessze fel Weiszenberger László kiskunhalasi önkormányzati képviselő közalkalmazotti státusát vagy megbízatását, valamint azonnal kezdeményezzen hivatalos eljárást a rendőrségen.

Aznap a Kiskunhalasi Önkormányzat képviselőtestületének MSZP-Sikeres Halasért Társaság frakciója kizárta Zuschlag Jánost és Weiszenberger Lászlót, mert nem akartak közösséget vállalni a hozzájuk kapcsolódó botrányos ügyekkel.

Pénteken az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium (ÖTM) feljelentést tett Weiszenberger László ellen a Fővárosi Főügyészségen.

Bajnai Gordon, az önkormányzati tárca vezetője pedig arról beszélt, hogy a minisztériumát ért vádak megalapozatlanok, mert a kunfehértói Rózsa Motel nem kért és nem is kapott uniós támogatást. A miniszter álláspontja szerint "hazugság, félreértés, blöff, provokáció, vagy valami más" állhat a vádak hátterében, aminek kiderítése a rendőrség dolga.

Kérdésre válaszolva a politikus úgy értékelte, hogy befolyással való visszaélés húzódhat az ügy mögött. Weiszenberger Lászlónak jogi értelemben nincs semmi köze az uniós pénzekhez, a hazai forrásokat is folyamatosan áttekintik, erre előreláthatólag a jövő héten tud biztos választ adni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását