2024. május 2. - Zsigmond

Börtön lepkeölésért

Lepkeölésért zártak börtönbe Madagaszkár szigetén egy orosz férfit.Az illető Vlagyimir Nyefrenko krasznojarszki fiatalember.
2008. február 4. hétfő 08:45 - Hírextra

Városában arról nevezetes, hogy ő szervezte meg az első és egyetlen állatkertet, és hogy hatalmas rovargyűjteménye van, amelyből néha kiállításokat is rendez különböző szibériai városokban.

Nyefrenkónak januárban kellett volna hazaérkeznie Madagaszkárról. Amikor nem jött meg, egy ott élő orosz segítségével keresni kezdték, és az illető börtönben találta. Mint kiderült: az ország egyik nemzeti parkjában fogott egy ritka pillangót és megölte, hogy gyűjteményét gazdagítsa vele. Mivel más ritka rovarokat és azok befogásához és preparálásához szükséges eszközöket is találtak nála, csempészet kísérlete miatt emeltek vádat ellene, majd 300 dollár pénzbírságra és három hónap szabadságvesztésre ítélték.

Krasznojarszki barátai mindenesetre küldtek neki 4000 dollárt, hogy ügyvédet fogadjon és étteremből hozathassa az ételt.

A történetről hírt adó Izvesztyija című orosz lap felhívta rá a figyelmet: az oroszoknak gyakran gyűlik meg a bajuk külföldön amiatt, hogy amit ők semmiségnek tekintenek, az másutt akár komoly bűncselekménynek is számíthat.

Madagaszkár a világ negyedik legnagyobb szigete, Afrika partjaitól az 540 km széles Mozambiki csatorna választja el. A magyarok számára elsősorban Benyovszky Móriczról híres, aki állítólag király lett ott. A sziget fő vonzerejét a természet jelenti, az ott élő különleges és ritka állatok, növények. Noha az őserdőt a sziget területének 85 százalékán már kiirtották, a kutatók még manapság is fedeznek fel néha eddig ismeretlen fajokat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását