2024. május 2. - Zsigmond

Fidesz: A kormány vonja vissza az egészségügyi törvényt!

A kormánynak vissza kellene vonnia a több-biztosítós rendszerre vonatkozó törvényt - mondta Pesti Imre, a Fidesz országgyűlési képviselője csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
2008. március 27. csütörtök 15:49 - Hírextra
"A kormánynak nem háttéralkukat kéne folytatnia, hanem el kellene fogadnia a népakaratot, és vissza kellene vonnia a több-biztosítós rendszerre vonatkozó törvényt" - fogalmazott az ellenzéki képviselő.
Véleménye szerint valamilyen "egészen furcsa üzleti alku" zajlik a két párt, az MSZP és az SZDSZ között, a nyilvánosság kizárásával. Hozzátette: szinte naponta hallani híreket arról az egészségbiztosítás átalakítását szolgáló "ötletbörzéről", ami ezeken a találkozókon zajlik.
Pesti Imre közölte: ezek olyan "vad" ötletek, amelyek sokkal inkább hasonlítanak egy dél-amerikai egészségbiztosítási modellhez, mint egy olyan modellhez, ami Európában megszokott.
Mint mondta, pártja úgy látja, hogy az állampolgárok az őszi népszavazáson el fogják utasítani a kormány több-biztosítós modelljét. Ezért a Fidesz szerint a kormánynak vissza kell vonnia az egészségbiztosítás privatizációjáról szóló törvényt - jelentette ki.

Hangsúlyozta azt is: az SZDSZ kőkeményen ragaszkodik az üzleti érdekek érvényesítéséhez az egészségügyben. Hozzátette: a profitérdekelt egészségügyi miniszter érdeke, hogy a profit valamilyen formában jelen legyen a biztosítási rendszer kialakításában, a szocialisták pedig "féltve pozíciójukat" ismét valamilyen kompromisszumra készülnek.

Az ellenzéki képviselő közölte: Orbán Viktor, Semjén Zsolt, Mikola István, valamint Nagy Kálmán törvényjavaslatát, ami arra vonatkozik, hogy a kormány vonja vissza a több-biztosítós modellt, újra és újra benyújtja az ellenzéki párt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását