2024. május 4. - Mónika, Flórián

Jogtalan támogatás járt a Péti Nitrogénműveknek

Uniós szabályt sért a Péti Nitrogénműveknek tavaly nyújtott állami támogatás.
2010. október 27. szerda 14:09 - HírExtra
Sérti az európai uniós szabályokat a Péti Nitrogénműveknek tavaly nyújtott állami támogatás egy része - állapította meg szerdán kiadott állásfoglalásában az Európai Bizottság. Erről a tényről, korábbi cikkünkben már beszámoltunk.

  Mélyreható vizsgálatát követően az uniós végrehajtó testület megállapította, hogy "a Magyar Fejlesztési Bank által nyújtott mintegy 88 millió euró összegű és állami kezességvállalással fedezett hitelek jogellenes állami támogatást jelentenek".

"A támogatást, amelyet Magyarország nem jelentett be, ugyanakkor összeegyeztethetőnek találták a bizottság gazdasági válságra vonatkozó ideiglenes szabályaival".

"Az államnak fizetett ellentételezés mértéke azonban nem volt megfelelő, így az államnak a támogatás egy részét vissza kell fizettetnie" - áll a bizottság közleményében, amely szerint a pontos visszatérítendő összeget a magyar hatóságoknak kell kiszámítaniuk.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását