2024. április 25. - Márk

Sikkasztás a kórházban

Sikkasztással és hűtlen kezeléssel vádolja egy feljelentő a nagykanizsai kórház igazgatóját; az ügyben a rendőrség és az ügység nyomozást indított - írta szerdai számában a Zalai Hírlap. A fehér galléros törvénysértések egyre gyakoribbak a közintézményekb
2008. március 26. szerda 10:38 - Hírextra
A valótlan címet és nevet feltüntető levélíró állítása szerint a kórház főigazgatója tavaly januárban tartós, havi közel félmillió forintról szóló fiktív megbízási szerződést kötött egy budapesti ügyvédi irodával. Az ügyvédi iroda nem végezhetett tényleges munkát, mert ebben az időszakban az intézmény jogi képviseletét három ügyvéd látta el. A feljelentő következtetése szerint az OEP-től a kanizsai betegek ellátására átutalt pénzt a főigazgató a saját céljaira fordította.

A Zalai Hírlap szerkesztőségébe is eljuttatott levélben olvasható, hogy ugyanez a budapesti iroda látta Kovács József főigazgató jogi védelmét abban a munkaügyi perben, amikor a Heves Megyei Közgyűlés eltávolította az egri városi kórház éléről.

A rendőrség a bejelentés után nyomozást indított. Az ügyészség a levélben leírt vádak valóságtartalmát vizsgálja: amennyiben a vádak igaznak bizonyulnak, nem számít, hogy a bejelentő ismeretlen - olvasható a lapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását