2024. április 19. - Emma

Félmilliárdot bukhat a BKV

Akár félmilliárd forintot is visszaperelhet a BKV-tól trolis szakszervezete, miután a Fővárosi Bíróság jogerősen kimondta: a BKV mulasztást követett el.
2009. augusztus 25. kedd 18:07 - HírExtra
A BKV korábban azt vállalta, hogy 2009 január elsejével áttér az egyedül a trolibuszvezetőknél alkalmazott teljesítmény alapú bérezésről az órabérre, de ezt a Fővárosi Bíróság másodfokú, jogerős ítéletének értelmében elmulasztotta, mivel most is teljesítmény alapon kapják a trolisok a fizetésüket - fejtette ki Szabó István, hozzátéve: emiatt - ha pontosak a számításaik - akkor mintegy félmilliárd forintos kár érte a trolibuszvezetőket. Ezt a dolgozók peres eljárásban behajthatják a BKV-n - fűzte hozzá.

Hangsúlyozta: azt sérelmezik a legjobban, hogy miközben a BKV 8-10 havi munkaviszony után több tízmilliós végkielégítéseket fizet ki, arra már nem maradt pénz, hogy a trolisok bérelszámolását a munka törvénykönyvében leírtakhoz igazítsa. Ennek költsége mintegy 30 millió forint lett volna - mondta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását