2024. május 3. - Tímea, Irma

Lábfétisiszta a metrón

Felmentett a szexuális zaklatás vádja alól a dél-koreai legfelsőbb bíróság egy férfit, aki a metrón utazva mobiltelefonjával lefényképezte egy előtte álló nő lábait.
2008. március 25. kedd 08:20 - Hírextra
A rendőrség egy más ügyben hallgatta ki a Kim családnevű, harmincas éveiben járó férfit, amikor maroktelefonjában eltárolva megtalálták a fotót, amelyet a metrókocsiban ülve készített az előtte állva utazó huszonéves nő lábairól. A fénykép kapcsán szexuális zaklatás címén vádat emeltek ellene.
A szexuális zaklatást sújtó dél-koreai törvény értelmében akár 5 év börtönre vagy 10 millió vont (bő másfél millió Ft.) elérő pénzbírságra büntethetnek bárkit, aki úgy készít fényképet más személy egy testrészéről, hogy az szexuális vágyat ébreszthet a szemlélőben, vagy szégyenérzetet a lefényképezettben.

Az ügyészség 500 ezer von (több mint 80 ezer Ft.) pénzbírság kiszabását indítványozta a lábak fényképezésén rajtakapott férfira. A legfelsőbb bíróság szerint azonban nehéz megállapítani, hogy a vádlott által készített fotó valóban alkalmas-e szexuális vágy vagy szégyenérzet kiváltására.
Egy női jogvédő szervezet szerint márpedig egyértelmű, hogy egy nő lábának engedély nélküli fotózása szexuális indíttatású, s a lefényképezett nő "kínosan érezheti magát, pironkodhat".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását