2024. április 29. - Péter

Az MDF elunta a tanárveréseket

A mind rendszeresebbé váló tanárveréseket megelégelve a Magyar Demokrata Fórum a közoktatási törvény sürgős módosítását kezdeményezi. Az MDF a tanköteles tanulóra is komolyabb fegyelmi szabályozást javasol: a tanév folytatásának megtiltását, illetve kizár
2008. március 25. kedd 16:25 - Hírextra
Az MDF szerint véget kell vetni annak az egész oktatási rendszerünket veszélyeztető gyakorlatnak, hogy kezelhetetlen, rossz magaviseletű diákok terrorizálják diáktársaikat és a pedagógusokat. A múlt heti józsefvárosi és Nógrád megyei tanárverések sajnos nem tekinthetőek elszigetelt esetnek. Két-három havonta újra és újra felháborodik a társadalom az ehhez hasonló jelenségeken, ám érdemi cselekvésre eddig nem került sor. Mi, konzervatívok úgy gondoljuk: már fiatalkorban meg kell tanulni, hogy tetteink következményekkel járnak, és a tanulóknak nem csak jogai, hanem kötelességei is vannak!

A hatályos Közoktatási Törvény szerint a súlyos fegyelmi vétséget elkövető tanulóval szemben a legkomolyabb fegyelmi büntetés az eltiltás az adott iskolában a tanév folytatásától, illetve kizárás az iskolából. A törvény alapján azonban ezeket a pontokat eddig tanköteles tanulóval szemben nem lehetett alkalmazni.

A fenti okok miatt az MDF a törvény ezen paragrafusának módosítására tesz javaslatot, amelynek értelmében a súlyos fegyelmi vétséget elkövető tanköteles diák esetében is meg lehessen tiltani a tanév folytatását, illetve ki lehessen zárni az iskolából, akár az ország összes középiskolájából. Az iskolából kizárt diák így csak szülői költségen, magántanulóként folytathatná a tanulmányait.

Meggyőződésünk, hogy ezeknél az eseteknél a szülőt is felelősség terheli, így az iskolából történő kizárás oda vezetne, hogy az otthoni nevelésre is nagyobb figyelmet fordítanának a jövőben.

Az MDF fenti javaslatait mihamarabb benyújtja az Országgyűlésnek, de várja a többi parlamenti párt egyéb javaslatait, hiszen meggyőződésünk, hogy mindannyiunk közös felelősége, hogy megszűnjenek a tanárverések, diákterrorizálások az oktatási intézményekben.
MDF
Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását