2024. május 2. - Zsigmond

Virág helyett egy csokor békét nőnapra

A nyugodt, békés Magyarország megteremtése felé vezető egyik első lépésként, virág helyett "egy csokor békét" szeretnének nőnapra az MSZP-nőtagozat tagjai, s ennek érdekében zenés-verses demonstrációkat tartanak március 7-én minden megyeszékhelyen - jelen
2008. március 4. kedd 13:27 - Hírextra
Az MSZP Hajdú-Bihar megyei nőtagozatának elnöke emlékeztetett rá, hogy a hazai közélet eldurvulásának megfékezése érdekében tavaly hirdették meg először az akciójukat, arra számítva, hogy többé nem lesz rá szükség.

Sajnos a helyzet egyre rosszabb, így lett hagyomány a "csokor békéből" - mondta Juhászné Lévai Katalin, aki a helyzet romlásának alátámasztására emlékeztetett a Molotov-koktélos támadásokra, s arra, hogy ma már nem csupán a közélet szereplőit, hanem családtagjaikat, gyerekeiket is durván támadják.

Utalt a Veres János pénzügyminiszter és fiai elleni támadásokra, de elmondta azt is, hogy az ő 23 éves fiát rendszeresen lekommunistázzák az interneten.

"Szólítsuk meg a társadalom azon felét, akik anyák, vagy azok lesznek, s lépjünk fel együtt a brutalitás, a durvaság, az uszítás ellen" - jegyezte meg a képviselő, hozzátéve: ha nincs társadalmi béke, nem lehet nyugodtan gyereket nevelni.

Reményét fejezte ki: egyszer nyugodt, békés lesz a magyar közélet, amelynek szereplői nem ellenségként, hanem ellenfélként tekintenek majd egymásra és kulturált küzdelmet folytatnak.
Addig is nyújtsunk át a lányoknak, asszonyoknak "egy csokor békét" március 7-én, erre hív az MSZP Nőtagozata - mondta Juhászné Lévai Katalin debreceni sajtótájékoztatóján.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását