2024. május 15. - Zsófia, Szonja

After Crying az Erzsébetligeti Színházban

A különleges zenei világáról ismert, a rockzene hangszereivel kamarazenét játszó After Crying együttes pénteken Mátyásföldön, az Erzsébetligeti Színházban ad koncertet.A 22 éve alakult, s jelenlegi felállásában is hat éve együtt dolgozó After Crying zenek
2008. március 24. hétfő 17:19 - Hírextra
A zenekar alkotóinak művészi célkitűzése, hogy olyan alkotásokat hozzanak létre, amelyek a sokak számára érhetőek, és komoly témákról mély tartalmat magas művészi igénnyel adjanak elő.

Ez a "korszerű komolyzene" egyszerre kíván saját kora közönségének és az örökkévalóságnak szólni. A hangszerpark koncertváltozatban a klasszikus hangszerektől (cselló, trombita, zongora) a rockzene hangszerein keresztül a modern elektronikai eszközök használatáig terjed. Stúdiólemezeiken az akusztikus kamarafelállástól, szólódaraboktól a 21. századi szimfonikus hangszerelésen keresztül az elektronikus megszólalásokig a klasszikus és modern kompozíciós és hangszerelési eljárások rengeteg fajtáját tartalmazza a paletta.

Az együttes tagjai Bátky-Valentin Zoltán (ének), Egervári Gábor (fuvola, narráció, szövegek, koncerthang), Görgényi Tamás (művészeti vezető, szövegíró), Lengyel Zoltán (zongora, billentyűs hangszerek, vokál), Madai Zsolt (dob, ütőhangszerek, vibrafon), Pejtsik Péter (zeneszerzés, hangszerelés, cselló, basszusgitár), Torma Ferenc (gitár, szintetizátor, zeneszerzés), Winkler Balázs (zeneszerzés, hangszerelés, trombita, billentyűs hangszerek),

Az After Crying zenekar 2004-ben elnyerte az eMeRTon-díjat. Mint honlapjukon
olvasható, nagyon fontos számukra a mostani koncert, mert azt az Egervári Gábor súlyos betegsége okozta hosszú kényszerszünet után rendezik. Sok új kompozícióval, s régi darabokkal várják az érdeklődőket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását