2024. április 20. - Tivadar

Volt élet a Marson?

Ásványisó-lerakódásra utaló jeleket találtak a Marson több helyen is amerikai tudósok, amelyek szintén arra utalhatnak, hogy valaha élet volt a Vörös bolygón. A felfedezés azért jelentős, mivel a sólerakódások azokat a helyeket jelzik, ahol valaha víz vol
2008. március 22. szombat 08:07 - Hírextra

 A tudósok szerint a lerakódások 3,5-3,9 milliárd éve keletkezhettek, feltehetően talajvizekből, amelyek a felszínre feltörve elpárologtak.

Miután a lerakódások a bolygó déli részén mintegy 200 helyen találhatók, nem valószínű, hogy valamilyen tenger maradványai lennének.

A sólerakódásokat az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA Odyssey nevű űrszondája fedezte fel, amely hőkamera segítségével térképezi fel a Mars felszínét.

A sólerakódások közül sok üledékes medencében található, amelyhez csatorna vezet - tudatta Philip Christensen, az Arizonai Egyetem munkatársa közleményében. A tudós szerint a leletek a földi sós mocsarak sólerakódásaira hasonlítanak, ami feltételezi, hogy az adott helyeken hosszú ideig vízfolyás volt, amelyben élő szervezeteknek is kialakulhattak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását