2024. március 29. - Auguszta

U2 3D nálunk is

A világhírű ír rockzenekarról, a U2 együttesről készült három dimenziós film premierje március 28-án 00:01 perckor lesz a budapesti Cinema City Aréna mozikomplexum IMAX-termében - tájékoztatták a filmvetítés szervezői az MTI-t.
2008. március 21. péntek 09:19 - Hírextra
A mintegy 80 perces film az együttes 2006-os dél-amerikai koncertkörútjának főbb állomásain készült - írták a szervezők közleményükben, hozzáfűzve, hogy a produkciót az teszi "varázslatossá és kézzelfoghatóvá", hogy eddig egyedülálló technikai megoldásokkal készítették: "az eddigi legkomolyabb" 3D-s kameratechnológiát használták.

A koncertfilm alkotói: Catherine Owens, aki több, mint 15 éve komponálja a U2 képi világát és Mark Pellington, a zenekar One című videójának rendezője.

Az ismertető szerint a stáb Mexikó, Brazília, Chile és Argentína különböző városainak nyitott stadionbeli U2-koncertjein forgatott, összesen 100 órányi 3D-s digitális anyagot rögzítettek.
A film nemcsak látványelemekben, hanem a hangzó élményekben is páratlan (...) nem pusztán koncertélmény, hanem rendkívüli moziutazást is jelent - fogalmaztak a vetítés szervezői a kommünikében.

Az összegzés szerint a filmben a U2 zenei repertoárjának legjobbjai láthatóak-hallhatóak, egyebek mellett a Pride (In the Name of Love), a New Years Day, a Sunday Bloody Sunday, a Miss Sarajevo, a Where the Streets Have No Name, a With or Without You, a Bullet the Blue Sky, valamint a One. De olyan mai slágerek is fokozzák a koncertfilm élményét, mint a Beautiful Day, a Vertigo és a Sometimes You Can,t Make It On Your Own.

Az együttes énekesét, Bonót idézve a szervezők azt írják: a zenekar egyebek mellett azért is szerette volna a három dimenziós filmet, hogy elérhessen olyan rajongókat is, akik nem tudják megfizetni koncertjükre a jegyek árát.

A U2, amelyet 1976-ban alapított Paul Hewson (művésznevén Bono Vox) énekes, David Evans (művésznevén Edge) gitáros, Adam Clayton basszusgitáros és Larry Mullen dobos Dublinban, az 1980-as évektől a világ egyik legnépszerűbb zenekarának számít, világszerte eddig hozzávetőlegesen 170 millió eladott albummal büszkélkedhetnek.

Amerikában hat, Angliában kilenc listavezető lemezük jelent meg, és különböző kategóriákban eddig összesen 22 Grammy-díjat nyertek. A Rolling Stone magazin Minden idők legnagyobb művészei listáján a 22. helyre sorolta a csapatot, 2002-ben pedig beiktatták őket a Rock and Roll Hírességek Csarnokába is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását