2024. április 26. - Ervin

Tihanyi levele Balatonfüredről - Fodor határolódjon el!

Február elején a sajtóban olyan hírek jelentek meg, melyek szerint az SZDSZ 2007. tavaszi küldöttgyűlésén illetéktelenek is szavaztak. Az SZDSZ Országos Ügyvivői Testülete 2008. február 12-én egyhangú döntéssel Jüttner Csabát, a szomszédos Szabolcs-Szatmá
2008. március 21. péntek 09:59 - Hírextra
Jüttner Csaba az ezt követő hetekben mintegy harminc borsodi liberálist hallgatott meg. A beszélgetésekről magnófelvétel és jegyzőkönyv készült. A vizsgálat eredményeként a Jüttner Csaba vezette bizottság jelentést készített, melyet március 14-én ismert meg az SZDSZ Ügyvivő Testülete. Az ÜT ülésén Kóka János elnök és több ügyvivő a jelentés nyilvánosságra hozatalát javasolta. Néhányan ezt ellenezték, és a jelentés kiegészítését kérték.

Az ÜT határozatot hozott arról, hogy amíg a jelentés kiegészítés elkészül, senki nem nyilatkozik a sajtónak.

A március 14-i ÜT ülés utáni első munkanapon a megállapodást Bőhm András és Gulyás József többször is megszegték, mivel több újságban és televízióban nyilatkoztak és teljes tisztújításért kiáltottak, mielőtt a jelentés nyilvánosságra került volna. Egyúttal megkérdőjelezték az SZDSZ egyik, köztiszteletben álló megyei elnöke (Jüttner Csaba) által lefolytatott vizsgálat korrektségét. Ez annál is inkább furcsa, mert eredetileg a vizsgálatot T. Asztalos Ildikónak kellett volna lefolytatnia.
Mint azt már március 19-i közleményemben is megfogalmaztam, ezeket a felelőtlen sajtónyilatkozatokat súlyosan károsnak tartom az SZDSZ érdekeire nézve.

A mai ÜT ülés után újra nyílván valóvá vált, ami már múlt pénteken is sejthető volt: szemben egyes sajtótermékek és politikusok rágalmaival: nem Kóka János érdekében történtek a borsod megyei küldöttszervezések.

A bizottság jelentése komolyan felvetette annak lehetőségét, hogy a szabálytalanságok T. Asztalos Ildikó megyei elnök tudtával, Fodor Gábor érdekében történtek.

Mindezek alapján felkérem Fodor Gábor Miniszter Urat és Gulyás Józsefet, az Országos Tanács Elnökét, hogy világosan határolódjanak el attól az elmúlt napokban folytatott gyakorlattól, ami folyamatosan azt sugallta, hogy ez a szabálytalanság sorozat Kóka János érdekében történt. Amennyiben ezt nem teszik meg, úgy komolyan mérlegelniük kell azt, hogy miképpen kívánnak az SZDSZ-ben és a kormányban a továbbiakban tevékenykedni, illetve el kell dönteniük, hogy lemondanak-e az SZDSZ-ben és a kormányban viselt funkciójukról.

Mindezek ismeretében világosan ki kell mondani, hogy a megismételt tisztújítás, illetőleg elnök választás okafogyottá vált, és semmi másra nem alkalmas, mint az SZDSZ erőinek szétforgácsolására egy olyan politikai helyzetben, amikor ennek éppen az ellenkezőjére van a legnagyobb szükség.

dr. Tihanyi László
elnök, SZDSZ-Veszprém Megyei Választmány
Balatonfüred, 2008. március 21.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását