2024. május 5. - Györgyi

Lassan szétesik a Margit híd?

A Margit híd állapotát folyamatosan figyeli a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt., de olyan burkolatpotyogások, mint amilyenek hétfőn történtek, ennek ellenére előfordulhatnak - mondta Ullrich András, a társaság főosztályvezetője. A híd nincs biztosítva.
2007. augusztus 21. kedd 16:37 - Hírextra
Hétfőn a Margit híd budai hídfőjénél betondarabok - kavics méretűtől a több mint egy kilogrammosig - estek a felső rakpartra a dél oldali járdaszegélyből - mondta el az InfoRádiónak a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. főosztályvezetője.


A Margit híd darabjai a Budai felső rakparton (2007.08.21.) (képgaléria)
Ullrich András közölte: mivel arra lehetett számítani, hogy további darabok is leesnek, a vízi parádé miatt a helyszínen tartózkodó tűzoltók eltávolították a járda kilazult részeit.

A hidat mindennap ellenőrzik, és az idén már tartottak olyan vizsgálatot, amelynek során eltávolították a laza darabokat, a hétfőihez hasonló eset azonban nem egyedi - tette hozzá az FKF Zrt. főosztályvezetője.

"A teljes betonszerkezet a tönkremenetel határán van, ezért is kell felújítani. Ez van a tervekben, de a tervek engedélyezett formában a jövő év végén állnak majd rendelkezésre" - mondta Ullrich András.

A híd rekonstrukciójának kezdetéig még legalább egy év van hátra, addig is folyamatosan ellenőrzik és javítgatják a szerkezetet és az útpályát - hangsúlyozta a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. főosztályvezetője.

Ulrich Ferenc közölte: nem tud arról, hogy arról, hogy a Margit híd biztosítva lenne.(InfoRádió)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását