2024. április 27. - Zita

Kertész-regény Podgoricában

Kertész Imre Nobel-díjas magyar író Kaddis a meg nem született gyermekért című könyvét mutatták be a legnagyobb példányszámú montenegrói napilap, a Vijesti kiadásában, Somogyi Zoltán nagykövet jelenlétében Podgoricában csütörtökön este.
2008. március 21. péntek 18:43 - Hírextra

Az eseményről Az első példány a nagyköveté címmel számolt be az újság pénteken. Somogyi Zoltán nagykövet elmondta az MTI-nek, hogy Kertész Imre könyvét Vickó Árpád Újvidéken élő műfordító, a kortárs magyar irodalom kiváló ismerője és fordítója ültette át szerb nyelvre, s most először jelent meg a regény Montenegróban.

A Vijesti Kiadó egy éve indította útjára a Nobel-díjas írók sorozatát, s ebben Kertész Imre a harmadik címszó. Az első kettő Borisz Paszternak (1890-1960) Zsivágó doktor című regénye, két kötetben. A negyedik lesz a sorozatban George Bernard Shaw (1856-1950) dublini születésű író, akinek egy korai munkáját, a Karrier címűt adja ki a Vijesti.

A Nobel-díjas regényírók sorozatának grafikai tervéért Irena Vukovic az Újvidéki Könyvszalon bemutatón a legszebb könyvborítónak járó kitüntetést kapta.

A montenegrói magyar nagykövet elmondta még, hogy a lap szerkesztőségében nagy számú érdeklődő - köztük újságírók, írók, irodalmárok - jelenlétében mutatták be Kertész Imre megindító könyvét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását